Real misli o Reini kao nasledniku Kejlora Navasa

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.08.19. | 17:14

Španija i dalje bruji o odluci kostarikanskog golmana da podnese zahtev za transfer

Kejlor Navas je verovatno jedan od najpotcenjenijih golmana današnjice. Kostarikanac je godinama bio nepremostiva prepreka za mnoge protivnike i stub odbrane na gol crti, imao je veliki udeo u osvajanju tri krune u Ligi šampiona i titulu u Španiji, ali u klubu i javnosti nije dobio zasluge koje mu pripadaju.

U prvom mandatu Zinedina Zidana na klupi Reala bio je nedodirljiv, jer je i Francuz znao da na golu ima pouzdanog čuvara mreže, iako se nije uklapao u sliku prvog čoveka kluba Florentina Pereza o „idealnim fudbalerima Real Madrida“. Po Zidanovom odlasku i angažovanju Đulena Lopetegija Real je odmah krenuo u ofanzivu i doveo Tiba Kurtou iz Čelsija za 35.000.000 evra i istovremeno zadržao Navasa kao rezervu, zbog čega je dobijao šansu u kup utakmicama i periodu kada je Belgijanac bio u ozbiljnom padu forme. Povratkom u klub Zidan se našao u ozbiljnom problemu, jer je u Navasa bezrezervno verovao, ali je Kurtoa doveden kako bi bio prvi golman Reala bar u narednih pet sezona. Kako se vremenom ništa bitnije nije menjalo, a Kurtoa i dalje dobijao prednost, Navas je povukao logični potez i od kluba zvanično zatražio da napusti klub. 

Izabrane vesti

Navas na pragu PSŽ!

Trebalo je to možda da učini i ranije, pogotovo jer je prelazni rok ušao u sam finiš, ali očigledno je da Kostarikanac više nije mogao da trpi aktuelnu situaciju. Pored Kurtoe, Zidan je tokom priprema sve više gurao i svog sina Luku, dok u opticaju postoji i Andrej Lunjin. Mada, obojica su trenutno na pozajmicama, s tim da ni Navas ne želi da gleda Kurtoi u leđa.

Real je sada prinuđen da pod hitno traži novo rešenje, a prvi kandidat je Milanov golman Pepe Reina. Španac je u poznim godinama i trenutno je zamenik neprikosnovenom Điđu Donarumi. Prema tvrdnjama madridskog lista AS, Reina je željan povratka u domovinu i spreman je da prihvati Realovu ponudu i ulogu rezerviste iza Kurtoe.

Reina je fudbalsku karijeru počeo u Barseloninoj akademiji, ali je rođeni Madriđanin, a sa reprezentacijom Španije dva puta je bio šampion evrope i osvajač Mundijala. Dosad je nastupao za Viljareal, Liverpul, Napoli i Milan.

U slučaju da Reina otpadne, Real će probati i Rominog veterana Antonija Mirantea. S druge strane, Navas se dovodi u vezu sa Benfikom.

Navas je s Realom osvojio još i jedan Superkup Španije, dva Superkupa Evrope i četiri Svetska klupska prvenstva. U Madrid je došao 2014. iz Levantea za plaćenu klauzulu od 10.000.000 evra.  

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara