Raspored Superlige: Evropska bitka na startu, Partizan kreće u Ivanjici pa ide na Čair - večiti derbi 31. avgusta

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.06.22. | 14:38

Okršaj u Humskoj zakazan za deveto kolo, jesenji deo sezone sa završava 13. novembra

Superliga je objavila zvaničan raspored za sezonu 2022/2023, a koja zvanično počinje 9. jula. Prvo kolo će obeležiti nekoliko zanimljivih mečeva i malih derbija. Crvena zvezda će u malom "evropskom" okršaju dočekati učesnika Lige konferencije Radnički iz Niša, Partizan gostuje u Ivanjici povratniku u elitno društvo Javoru, dok će na Banovom Brdu igradi Čukarički i TSC. Vojvodina će na Karađorđu dočekati Napredak iz Kruševca.

Ono što zanima veliki broj ljubitelja fudbala u našoj zemlji, prvi večiti derbi u sezoni igra se u devetom kolu na stadionu Partizana, što po objavljenom rasporedu znači da bi se igrao u sredu 31. avgusta. Jesenji deo sezone sa završava 13. novembra, mečevima 19. kola.

Izabrane vesti

Aktuelni šampion će kao i nakon svake šampionske sezone biti domaćin u prva dva kola, a u drugom će na stadion Rajko Mitić doći Kolubara. Ekipa Dejana Stankovića će prvo gostovanje imati u trećem kolu 23. jula, kada ide u Lučane, a u četvrtom koluće dočekati Radnik. Partizan posle Ivanjice odlazi na Čair, u trećem kolu dočekuje TSC u Humskoj, dok u četvrtom ide na noge Novom Pazaru, tako da ga čeka prilično uzbudljiv start sezone.

Debitant u elitnom rangu takmičenja, Mladost GAT u prvom kolu gostuje Radniku u Surdulici, dok u drugom igra protiv Vojvodine. Ostaje samo da se vidi da li će svoje "domaćinske" mečeve igrati u Bačkoj Palanci ili na Karađorđu u Novom Sadu.

Jedan od derbija srpskog fudbala igra se u petom kolu 6. avgusta, kada će Crvena zvezda u goste Vojvodini. Još jedno teško gostovanje za Stankovićev tim uslediće u sedmom kolu, kada crveno-beli idu na noge Čukaričkom. Kolo pre večitog derbija, Partizan će gostovati u Kragujevcu, dok će Crvena zvezda dočekati Javor.

Drugi večiti derbi u sezoni igra se u 24. kolu na stadionu Rajko Mitić, a trebalo bi da se odigra 1. marta 2023. godine, takođe u sredu.

SUPERLIGA, 1. KOLO - 9. JUL:

Crvena zvezda - Radnički Niš

Kolubara - Radnički Kragujevac

Mladost Lučani - Spartak

Radnik - Mladost GAT

Vojvodina - Napredak

Voždovac - Novi Pazar

Čukarički - TSC

Javor - Partizan

Kompletan raspored takmičenja možete preuzeti OVDE.


Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara