Raspad sezone: Union izgubio i derbi, Anderleht prvi posle šest godina

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.04.24. | 20:54

I ima lepu šansu da tu i ostane...

Šest punih godina Anderleht čeka na 35. titulu šampiona Belgije i izgleda da će je ovog proleća napokon dočekati. U velikom derbiju Brisela, Kraljevski klub savladao je prvog konkurenta i prvoplasiranog nakon uvodnih 30 kola - Union Sen Žiloaz, slavio sa 2:1 i verovatno stigao do ključne prednosti.

Iako ima još dosta da se igra (čak sedam kola), na strani najtrofejnijeg kluba Belgije nije samo bodovna prednost, nego i psihološka. Ovo je prvi trijumf čete danskog stručnjaka Brajana Remer protiv ovog rivala nakon tri godine i prvi put da je Anderleht lider još od 2018. godine?!

Izabrane vesti

Sve ovo govori u prilog slavnom klubu, odnosno da ovakvu šansu ne sme da ispusti...

Što se tiče Uniona on polako navlači ozbiljnu auru baksuzluka. U sezoni 2021/22. završio je kao prvi posle 30 kola, u plej-ofu ga pretekao Klub Briž. Prošle godine bio je prvak na nekoliko minuta u poslednjim sekundama šampionata, da bi mu Antverpen ispred nosa odneo krunu. U tekućoj sezoni imao je čak sedam bodova viška u prvom delu sezone, što se istopilo za svega 14 dana, trećim porazom u doigravanju.

Na sve ovo nadovezala se i eliminacija iz Lige konferencije od Fenerbahčea, tako da Unionu preti potpuni prolećni krah.

Što se večerašnjeg derbija tiče gosti su više od pola sata igrali sa čovekom više u polju (crveni karton zaradio štoper Anderlehta Debast), ali im ni to nije pomoglo da izbegnu poraz.

Domaćin je poveo pogotkom Kaspera Dolberga u 12. minutu, Kameron Puertas uspeo da izjednači sa penala u 67, da bi konačan rezultat postavio Frensis Amuzu, i to u momentima kad je Union već imao igrača više.

BELGIJA 1, PLEJ-OF - 3. KOLO

Subota

Genk - Serkl Briž 1:1 (1:0)

/Arokodare 18 - Olaigbe 78/

Nedelja

Briž - Antverpen 3:0 (1:0)

/Onjedika 44, Skoras 61, Zinkernagel 90+6/

Anderleht - Union Sen Žiloaz 2:1 (1:0)

/Dolberg 12, Amuzu 76 - Puertas 67pen/



tagovi

Union Sen Žiloaz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara