Kosta i Falkao (Foto: ©AFP)
Kosta i Falkao (Foto: ©AFP)

Rajo ima ideju: Dijego Kosta i Radamel Falkao zajedno u špicu po treći put

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.07.22. | 17:59

Klub iz Madrida nudi iskusnom napadaču ugovor na godinu dana i platu od 1.000.0000 evra plus bonuse

Dijegu Kosti i Radamelu Falkau mogli bi još jednom da se ukrste putevi. Po treći put. Ideju da ih ponovo upari u špicu napada ima Rajo Valjekano. Kako piše španski Relevo, klub iz Valjekasa kontakirao je iskusnog napadača i predočio mu nameru da ga ovog leta angažuje.

Prema informacijama pomenutog izvora, Rajo je Kosti ponudio jednogodišnji ugovor po kojem bi 33-godišnji napadač fiksno dobio 1.000.000 evra, dok bi u zavisnosti od učinka kroz bonuse mogao da zaradi dodatni novac.

Izabrane vesti

Kosta koji je slobodan igrač već više od pola godine otkako se rastao sa Atletiko Mineirom, ima nekoliko finansijski unosnijih ponuda, jedna od njih navodno je stigla od urugvajskog Penjarola, međutim, na odluku 33-godišnjeg napadača mogla bi da utiče njegova, ali i želja njegove porodice da nastave život u Madridu gde su već živeli tokom dobrog dela Kostine karijere.

Odluči li da prihvati ponudu Raja, Kosta će se vratiti u klub za koji je nastupao u sezoni 2011/12 kao pozajmljen igrač Atletika kada je na 16 utakmica postigao deset i namestio četiri gola. Pride bi ga sačekalo jedno dobro poznato lice, Radamel Falkao sa kojim je već sarađivao u Atletiku (2012/13) i Čelsiju (2015/16).

Pored bivšeg, Rajo želi i jednog sadašnjeg napadača Atletika, Serhija Kamelja. U pitanju je izdanak Atletikove akademije koji je na prošlogodišnjoj pozajmici u Mirandesu bio jedno od prijatnijih iznenađenja Segunde sa 15 golova i četiri asistencije na 36 prvenstvenih utakmica. Navodno, klub iz Valjekasa blizu je dogovora sa Jorgandžijama o jednogodišnjoj pozajmici 21-godišnjeg napadača.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Rajo ValjekanoDijego Kosta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara