Radović razočaran: Maštao sam o drugačijem odlasku iz Legije

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.06.19. | 09:37

Rastanak posle 13 godina

Gotova je ljubav između Miroslava Radovića i Legije. Posle 13 godina, koliko je nekadašnji as Partizana nosio dres kluba iz Varšave, postao je prekobrojan. Legija posle izgubljene titule mora da napravi rezove u ekipi, a prvi na udaru našao se Radović.

Nije se iskusni vezista rastao u ljubavi ni sa Partizanom u svom drugom, vrlo kratkom mandatu u Humskoj. A, priznaje da je maštao da će se makar sa Legijom rastati na drugačiji način. Onaj kako dolikuje legendama kluba.

Izabrane vesti

Radović to definitivno jeste za klub iz Varšave.
Oduvek sam maštao da mi odlazak iz Legije bude pred punim stadionom, gde ću izaći pred navijače sa mojom porodicom. Najviše me boli upravo to što nisam dobio priliku da se kao čovek oprostim od navijača. Ovo je moj klub, moj grad. Mnogi bi na mom mestu isprozivali klub iz ogorčenja, ali ja neću. Da, žao mi je što se sve ovako završilo, ali zahvalam sam svima na prelepim godinama koje smo proveli zajedno. A, da će me boleti sve ovo – hoće“, rekao je Radović za poljske medije.

Priznaje i Miroslav da je u Legiju svojevremeno, 2006. godine, došao da mu bude usputna stanica. Ostao je čak 13 godina.
Kada sam kao igrač Partizana dobio ponudu Legije, oklevao sam. Nisam ništa znao o klubu, o ligi... Za trenera crno-belih je došao Jirgen Reber, kod kojeg nisam dobijao priliku da igram, a to je najvažnije za mladog igrača, kakav sam tada bio. Na kraju sma odlučio da prihvatim poziv Legije. Plan je bio da dođem da odigram godinu-dve i da odem dalje. Ispalo je da sam 90 odsto moje karijere odigrao u klubu iz Varšave“.

Od 2006. do danas samo dve godine Radović nije bio u Legiji. Deo tog perioda proveo je ponovo u Partizanu. Bila je to kratka epizoda, koja se završila posle samo dva meseca.
Uvek sam govorio da ću karijeru završiti ili u Legiji ili u Partizanu. Kada sam otišao iz Olimpije, dobio sam poziv Partizana i rešio sam da se vratim. Međutim, sve se okrenulo posle eliminacije od Zaglebja. Odjednom su stariji igrači, na čelu sa mnom, postali krivci za neuspeh. Napali su nas i navijači, sve sam to osetio na svojoj koži i rešio sam da odem, jer ništa od toga nije imalo smisla. Stigao je poziv predsednika Lesnodorskog i u poslednjem trenutku sam ponovo postao igrač Legije“, ispričao je Miroslav Radović.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara