©Star Sport
©Star Sport

Radnički u ovoj godini ima samo dva boda manje od Zvezde, evropska trka se kroji u Novom Sadu

Vreme čitanja: 4min | sre. 08.05.24. | 11:49

Izuzetno važni mečevi 34. kola Mozzart Bet Superlige igraju se u Bačkoj Topoli i Novom Sadu

Podiže se temperatura u finišu sezone u Mozzart Bet Superligi, pošto su danas na programu mečevi između ekipa koje traže put do izlaska na evroscenu u narednoj sezoni. Manje bure, ali vrlo verovatno više atraktivnog fudbala, biće viđeno u Bačkoj Topoli, gde se sastaju trećeplasirani TSC i četvrtoplasirani Radnički iz Kragujevca (16.00, AP2), dok nas pravi meč odluke očekuje u Novom Sadu, gde bi poraženi iz okršaja Vojvodine i Čukaričkog (18.00, AP3) mogao praktično da ispadne iz trke za poziciju četiri.

Uprkos porazu na stadionu Rajko Mitić prošlog četvrtka, TSC nije odustao od borbe za drugo mesto, iako je još uvek na četiri boda udaljenosti od Partizana. Ipak, sastav Žarka Lazetića ima treće mesto u rukama i sedam bodova udaljenosti od današnjeg protivnika, pa protiv ekipe Feđe Dudića praktično može da osigura mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Izabrane vesti

TSC je vezao četiri meča bez poraza na svom terenu (tri pobede i remi), pa želi da nastavi tim ritmom i u današnjem okršaju.

"I oni, kao i mi, daju puno golova, impresivno je kako Radnički prezentuje igru i koliko su hrabri i odlučni u onome što rade. Posle Zvezde i Partizana na tabeli su naše dve ekipe što po sebi govori da će utakmica biti odlična. Mi smo u dobrom momentu, stekli smo dobra i loša iskustva iz poslednjih duela i iz njih izvlačimo zaključke i pouke kako da budemo bolji. Nadam se da smo posle utakmice sa Zvezdom uspeli igračima da predstavimo šta je bilo dobro, šta je moglo bolje, kao i ono što nije valjalo i da ćemo to pokazati", rekao je Žarko Lazetić.

Iako je Kragujevac pre dve nedelje disao za istorijski plasman u finala Kupa Srbije, eliminacija iz najmasovnijeg takmičenja je fizički ozbiljno rasteretila izuzetno umoran i povredama opterećen sastav Feđe Dudića. Sjajna ekipa sa Čika Dače se ekspresno oporavila od šoka protiv Vojvodine i pobedama nad Napretkom i Mladosti iz Lučana došla do šest vezanih trijumfa u Mozzart Bet Superlige.

O tome šta je Radnički napravio ovog proleća najbolje oslikava podatak da je tim Feđe Dudića u 2024. godini osvojio samo dva boda manje od Crvene zvezde, a ima sedam više od TSC-a, deset više od Vojvodine, 11 od Čukaričkog, a čak 13 više od Partizana. Radnički ih je osvojio 36 sa skorom od 12 pobeda i dva poraza.

----------------

TABELA U KALENDARSKOJ GODINI

1. Crvena zvezda 38

2. Radnički 36

3. TSC 29

4. Vojvodina 26

5. Čukarički 25

6. Partizan 23

-------------------------

Dudićev tim je rasterećen došao u Topolu, s obzirom na to da ima pet bodova više od Čukaričkog i Vojvodine, ali to ne menja njihove pobedničke ambicije.

"Očekujem dobru utakmicu, nadam se da ćemo se i ovoga puta predstaviti u najboljem svetlu. Moramo da pružimo ne 100, već 101 odsto mogućnosti kako bismo došli u poziciju da ostvarimo pozitivan rezultat. Imali smo šest dana da se odmorimo i regenerišemo, tako da će momci nešto spremniji i svežiji ući u utakmicu", poručio je Dudić.

U svakom slučaju, na Karađorđu jedna od ekipa može mnogo više da izgubi, a posebno ako Radnički osvoji neki bod u Topoli. U tom slučaju bi poraženi sastav ostao sa minimalnim šansama za plasman na četvrto mesto, pred poslednaj tri kola.

Vojvodina ima nešto povoljniju situaciju pred sobom, s obzirom na to da do Evrope može da stigne i u finalu Kupa Srbije, ali u redovima Lala poručuju da su isključivo koncentrisani na Mozzart Bet Superligu.

"Ovo je za nas finale, utakmica godine, veoma važna, jer pobedom sužavamo krug i privodimo kraju ono što smo počeli. Presrećan sam zbog rezultata, ali i načina igre, kao i na karakter i napredak koji smo postigli kroz sav ovaj period. Ne opuštamo se, spremamo se na isti način i želimo da na pravi način privedemo sezonu kraju. Cilj nam je bio da se odmorimo, svi su zdravi i na okupu, osim Serija koji ima četiri žuta kartona i neće igrati", rekao je trener Vojvodine Božidar Bandović.

Čukarički je u situaciji da mora da spasava evropsku sezonu u Novom Sadu, protiv protivnika koji igra odličan fudbal u prethodna dva meseca. Brđanima je dodatne komplikacije napravila suspenzija izuzetno raspoloženog Vinisijusa Mela, ali Goran Stanić ima dovoljno kvalitetnih alternativa u samom špicu napada.

Ipak, vezni red će biti značajno ojačan odnosu na okršaj sa Kruševljenima.

"Šteta, s obzirom da je u sjajnoj golgeterskoj formi, postigao je šest golova na prethodna četiri meča. Imamo i na poziciji napadača vrlo kvalitetne pojedince, tu su Milan Pavkov, Slobodan Tedić, Mihajlo Cvetković, još neki momci koji mogu da pomognu na tom mestu. Vratili su nam se Marko Docić i Miladin Stevanović, koji su idržali suspenzije, što je dobra vest", dodao je Stanić.

MOZZART BET SUPERLIGA, 34. KOLO:

16.00: (8,50) Napredak (4,90) Partizan (1,37)

16.00: (1,85) TSC (3,60) Radnički 1923 (4,30)

18.00: (2,30) Vojvodina (3,50) Čukarički (3,00)

18.30: (14,0) Mladost Lučani (6,75) Crvena zvezda (1,20)



tagovi

Feđa DudićBožidar BandovićŽarko LazetićGoran Stanić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara