Radnički može na Ajntraht i Marka Nikolića, Čukaričkom se otvara put

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.06.19. | 09:01

I preostala dva srpska tima saznala moguće rivale u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope

Sve oči srpskih ljubitelja fudbala ove srede uperene su ka Nionu. U sedištu UEFA zakazana su još dva žreba, pošto će se od 12 časova izvlačiti parovi drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona (opšti je utisak da Crvena zvezda ima čemu da se nada), dok će od 14 sati kuglice odrediti ko se sastaje u drugoj eliminacionoj rundi na putu ka grupnoj fazi Lige Evrope.

Partizan, bar na osnovu statusa nosioca, kao i većine potencijalnih rivala, trebalo da ima relativno laku prohodnost ka narednoj fazi takimičenja, a eventualne protivnike – naravno, pod uslovom da preskoče prve prepreke – dobiće niški Radnički i Čukarički. Uz napomenu da se, za razliku od uvodnog kola, sele u grupu nepovolašćenih timova, pa je jasno da ih čeka teži zadatak.

Izabrane vesti

Za početak, Nišlije moraju da izbace estonsku Floru. Pod uslovom da 11. i 18. jula budu uspešni sele se u drugo kolo, a potencijalni rivali su im: Malatija (Turska), Ajntraht Frankfurt (Nemačka), Gabala (Azerbejdžan), te bolji iz dvomeča Zeta (Crna Gora) – Mol Vidi (Mađarska) i Inter Turku (Finska) – Brondbi (Danska).

Jasno je da bi najteži posao izabranici Nenada Lalatovića imali protiv polufinaliste poslednjeg izdanja Lige Evrope, Ajntrahta, zatim se po snazi izdvaja Malatija, a izuzetnom zahtevan bi bio i duel sa Videotonom, predvođenim Markom Nikolićem.

S druge strane, Čukarički prvo mora da izbaci jermenski Banants. Uspe li u tome, otvara mu se put, jer deluje da sa većinom potencijalnih rivala može da igra.

U pitanju su: Antverpen (Belgija), Zarja (Ukrajina), kao i pobednici dvomeča Malme (Švedska) – Baljmena junajted (Severna Irska)/NSI Runavik (Farska Ostrva), Molde (Norveška) – Rejkjavik (Island) i Aberdin (Škotska) – RoPS (Finska).

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara