PSŽ tera inat Barsi: Nejmar ponuđen Realu!

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.07.19. | 11:13

Ali sad Kraljevski klub udara kontru Parižanima

Nedeljama unazad Barselona temeljno priprema teren za novi fudbalski zemljotres i megalomanski povratak Nejmara na stadion Kamp Nou. Brazilac je već prelomio i u svojoj glavi odlučio da PSŽ više ne dolazi u obzir ni u jednom scenariju i želi samo u Barselonu.

Zbog toga su ga Đosep Marija Bartomeu i njegovi najbliži saradnici, praktično, ucenili da prihvati niz zahteva kako bi se uopšte razmišljalo o povratnom transferu posle dve, reklo bi se, nesrećne godine u Parizu. Kriza na relaciji PSŽ – Nejmar dostigla je tačku ključanja, do te mere da je Brazilac umalo stupio u generalni štrajk, odnosno da je hteo da se silom izbori za transfer u Barselonu, ali su mu savetnici poručili da to ne radi.

Izabrane vesti

Svestan je i Naser al Kelaifi da je izgubio bitku za Nejmara i da je Barselona verovatno njegova sledeća destinacija, ali upravo iz tog razloga, kao i višegodišnje netrpeljivosti s velikanom iz Katalonije, katarski biznismen došao je na sledeću ideju – da Brazilca ponudi madridskom Realu! O tome izveštava i dobro obavešteni prestonički dnevnik Marka, koja tvrdi da je PSŽ već u dva navrata zvanično ponudio Nejmara Realu samo kako bi napakostio Barseloni. Međutim, Kraljevski klub je posle svih odrađenih poslova, ali i skandala oko kojih je najskuplje plaćeni fudbaler svih vremena upleten, zasad odbio mogućnost da ga dovede i fokusiran je na realizaciju ranije pomenute operacije “Mbape 2020“.

U Parizu ne veruju previše u sposobnost čelnika Barselone da transfer završe „regularno“, zbog čega ne žele da posluju s njima pod trenutnim uslovima. Odnosno, da Barselona pumpa Nejmarovu glavu i od njega traži da po svaku cenu izdejstvuje stavljanje na transfer listu, čime su se odnosi dva kluba dodatno pogoršali. Istina, PSŽ već ima usmeni dogovor s Filipeom Kutinjom koji je spreman da okrene novi list u karijeri i postane deo verovatno novog najvećeg transfera u istoriji ove igre, ali zasad ceo posao je na podužem štapu iz mnogo razloga. Jedan je upravo način na koji je Nejmar prešao na Park prinčeva, kada su klubovi ušli u konflikt.

Real je Pari Sen Žermenove ponude dočekao spreman, jer veruju da je sve to deo fudbalskog biznisa, ali nisu spremni da pređu određene granice i pristaju na uslove koje francuski šampion diriguje. Pogotovo jer je Nejmar višegodišnja tiha patnja u Madridu, a po dolasku u Pariz već je nekoliko puta bio odbijen.

Uostalom, čak i da Real želi Nejmara, morao bi prvo drastično da olakša kasu, ne samo za obeštećenje koje bi verovatno opet prešlo 200.000.000, pa možda čak i 300.000.000 evra, već i zbog plata jer je Kraljevski klub u ovom trenutku zagušen primanjima otpisanog Gereta Bejla. S njim u timu, Real nema nameru da otvara vrata novih bombastičnih transfera, ponajviše jer je sada u fokusu jačanje veznog reda, gde su na najužoj listi kandidata Pol Pogba i Kristijan Eriksen.

Dakle, PSŽ će morati da se pomiri s tim da mora da sedne za pregovarački sto s ljudima iz Barselone. Pitanje je samo pod kojim uslovima i kada će dogovor uopšte biti postignut. Po svemu sudeći, verovatno je da će se sve otegnuti do poslednjeg dana prelaznog roka...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara