Prosinečki o Bajernu 1991: Bila je to jedna od ključnih utakmica u našim karijerama

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.09.19. | 09:19

"Ali i za Zvezdu jedan od najvećih uspeha", priseća se čuveni fudbaler crveno-belih

Crvena zvezda i Bajern... Mnogo toga zajedničkog, a mnogima na pamet prvo pada ona čuvena 1991. godina i sudar u Kupu evropskih šampiona.

Danas će se opet susresti, samo ovoga puta na Alijanc Areni koja je sada dom fudbalera bavarskog velikana. O svemu tome pričao je Robert Prosinečki, legenda Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Prisetio se Prosinečki čuvenih utakmica protiv Bajerna, a kaže da večeras očekuje dobar rezultat.
"Kao i svi njeni navijači, voleo bih da Zvezda ostvari dobar rezultat. Ipak, moramo da budemo realno u priči o Bajernu. Taj tim je bez konkurencije u Nemačkoj i jedan od najboljih u Evropi. Dolaskom Kutinja, Perišića i još nekih pojačanja, u Minhenu sigurno razmišljaju o najvećim dometima, pa Zvezdi nikako neće biti lako. Nema sumnje da su Bavarci veliki favoriti u ovom meču", rekao je Prosinečki za Alo.

Prati Prosinečki Zvezdu kada god stigne i hvali rezultate crveno-belih poslednjih godina.
"Nemam vremena da pratim sve utakmice, ali gledao sam bitne u kvalifikacijama, Kopehhagen, Jang Bojs. Zvezda je napravila čudo samim ulaskom u Ligu šampiona, to je velika stvar za imidž kluba. Ne zaboravimo i finansijski aspekt koji mnogo znači. Takođe, crveno-beli sada imaju kontinuitet, dva puta Liga šampiona i jednom Liga Evrope za tri sezone, to su velike stvari za klub", ističe Prosinečki.

Nekadašnji igrač i trener Crvene zvezde se prisetio i dvomeča sa Bajernom u polufinalu Kupa evropskih šampiona 1991. godine.
"Bila je to jedna od ključnih utakmica u našim karijerama, ali i za Zvezdu jedan od najvećih uspeha. Za pobedu u Minhenu i kasniji odlazak u finale vezuju me divne uspomene. Lepi trenuci, nema šta, ostvarili smo vrhunski rezultat. Posebna motivacija nam nije bila potrebna. Igrali smo protiv jednog od najvećih klubova u Evropi. Bio je san igrati na Olimpijskom stadionu i na njemu pobediti Bajern. Sećam se i da je bilo mnogo naših navijača u Minhenu", rekao je Prosinečki.

FOTO: MN Press

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara