Milutin Sredojević (©Reuters)
Milutin Sredojević (©Reuters)

Problem za Sredojevićevu Ugandu, suspendovan Aučo, bivši vezista Zvezde

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.10.21. | 13:24

Kapiten Ždralova propustiće važnu utakmicu sa Ruandom (nedelja, 15.00) u 4. kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru

Povratkom srpskog stručnjaka Milutina Sredojevića na klupu Uganda je dobila ono što je tražila. Odmah je stigla pobeda nad Ruandom (1:0), prva za Ždralove u ovogodišnjim kvalifikacijama za Mundijal u Kataru. Sada se vratila vera u to da mogu da se domognu prve pozicije u grupi E i poslednje faze kvalifikacija, ali preduslov svih preduslova je da se u nedelju od 15 časova ponovo savlada Ruanda, ovog puta na domaćem terenu u okviru 4. kola.

Veliki problem za Sredojevića je taj što će meč u Entebeu morati da propusti kapiten Kalid Aučo zbog suspenzije. Nekadašnji vezista Crvene zvezde i OFK Beograda, koji od ovog leta nastupa za Jang Afrikanse iz Tanzanije, dobio je po žuti karton na mečevima sa Kenijom (0:0) i Ruandom. To vuče automatski meč pauze.

Izabrane vesti

15.00: (1,65) Uganda (3,35) Ruanda (5,70)

Uganda se u ovim kvalifikacijama istakla kao veoma tvrda ekipa, pa joj je posle tri meča gol-razlika samo 1:0. Dakle, još nije primljen nijedan gol. Ruanda je pak postigla samo jedan pogodak, protiv Kenije (1:1), kada je osvojila jedini poen.

Utakmica u Kitendeu će da bude mnogo drugačija u odnosu na onu u Ruandi. Moramo da poštujemo protivnika, ali ne smemo ni da preteramo. Moraćemo da koristimo šanse koje napravimo, neće ih biti mnogo“, poručio je Sredojević.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

U okviru grupe E u nedelju će se sastati i Kenija i Mali. Za domaćina nastupa još jedan fudbaler koji ima vezu sa Zvezdom, Ričard Odada. Kenijski vezista je i dalje član crveno-belih, samo što je na pozajmici u Metalcu. On je u ovim kvalifikacijama debitovao za nacionalni tim, bio je starter i u Maliju, gde je njegov tim poražen sa 5:0.

Sada Odada ima priliku da se u Najrobiju osveti Maliju, mada mora da se prizna da su gosti favoriti. Ukoliko ne bude iznenađenja i Mali i Uganda ostvare zacrtane pobede, oni će u novembru igrati u direktnom okršaju za prvo mesto u grupi i plasman u poslednju fazu kvalifikacija.


tagovi

Kvalifikacije za SP 2022.Milutin Sredojevićreprezentacija UgandeKalid Aučo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara