Potpuni remont najčvršće odbrane Evrope: Felipe za 20.000.000

Vreme čitanja: 1min | sre. 03.07.19. | 11:47

Traži se još jedan štoper, desni, pa i levi bek...

Svaki početak je težak, ali ovo leto je posebno izazovno za Dijega Simeonea, čoveka koji je od Atletika učinio defanzivno možda i najorganizovaniju jedinicu Evrope samo da bi sada morao da je u jednom prelazno roku potpuno promeni. Posle odlazaka Filipea Luisa, Huanfrana, Dijega Godina i Lukasa Ernandeza, moraće Čolo da potpiše kompletno novu poslednju liniju, a taj zadatak danas je i započet ozvaničenjem dolaska Felipea iz Porta.

Iskusni štoper (30) sutra će potpisati ugovor na tri sezone i sa cenom od 20.000.000 evra postati najskuplji defanzivac u istoriji madridskog kluba, pošto su Filipe Luis i Šime Vrsaljko svojevremeno plaćeni 16.000.000.

Izabrane vesti

Felipe, nekadašnji fudbaler Korintijansa, u Portu je odigrao 142 utakmice za tri sezone i postigao čak 11 golova, ali ono što Atletiko na zvaničnom sajtu hvali i više nego njegovu moć u vazdušnim duelima jeste sposobnost da iznese loptu iz poslednje linije.

Problem je samo što treba sve tu uigrati, pošto od starosedeoca u defanzivi sigurno ostaju samo desni bek Santijago Arijas i štoper Hoze Himenez. Tu je još i Stefan Savić, mada se i dalje piše o njegovom odlasku, te mladi Neuen Perez.

Pride, neće Atletiko moći da kupuje samo defanzivce, pošto će ovog leta Madrid konačno napustiti i – Antoan Grizman.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara