Geret Bejl
Geret Bejl

Postaje već neprijatno, Zidanova jasna poruka Bejlu

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.04.19. | 09:22

Ni Velšanin više ne krije nezadovoljstvo

Osam golova i dve asistencije. Od igrača koji je još 2013, dakle pre ove superinflacije obeštećenja, plaćen 101.000.000 evra. Od te prve sezone u Madridu u kojoj je postigao 15 golova i još 13 namestio (računamo samo one iz prvenstva) nezaustavljiv je slobodan pad Gereta Bejla. I dobrim delom se poklapa sa mandatom Zinedina Zidana na klupi Reala. I na gostovanju kod Leganesa još jedan u nizu drugih dokaza da je Velšanin u Zizuovim očima jednostavno prekobrojan.

Madridski mediji tako tumače Zidanovu odluku da Bejla ostavi na klupi i u igru ga uvede samo za poslednjih 10 minuta. Takav potez Francuza vidno je iznervirao i samog fudbalera koji se prema izveštajima španskih novinara zagrevao tek toliko da ga Zidan ne vrati na klupu. Više je šetao kraj aut linije, gledao ka klupi čekajući Zizuov poziv.

Izabrane vesti

Izraz lica je takođe mnogo govorio. Nije Bejlu lako palo to što se zagrevao celih pola sata, a igrao samo 10 minuta. Pre njega šansu je dobio i Lukas Vaskez. Bejl je šansu dobio tek u 80. minutu umesto Marka Asensija. Izgledao je tada kao da mu se i ne ulazi u igru.

Nesporan utisak: Bejl je sve dalje od Realovog prvog tima. Otkako se Zidan vratio – a setimo se da ga je on i prošle sezone držao među rezervama kad su na redu bile najvažnije utakmice, poput finala Lige šampiona sa Liverpulom – Bejl je bio starter u mečevima sa Seltom i Ueskom, potom je odigrao samo 26 minuta protiv Valensije, pa 77 protiv Eibara i 10 sad protiv Leganesa. U poslednja četiri meča nije postigao gol.

Uostalom, cele sezone Bejl nije na nivou koji se očekuje u Kraljevskom klubu. I nije to samo do Zidana. Problem je samo taj što je Zidan vrlo svestan da u fudbalu nema emocija. I čini se da nije baš zagrejan da Velšaninu gleda kroz prste pokušavajući da mu vaskrsne karijeru. Kad se Vinisijus vrati imaće Bejl još manje minuta. Jer Zidan će forsirati igrače na koje računa za narednu sezonu. Biće mu potrebna i pojačanja da osveži ekipu. Biće mu potreban i novac. U Realu od Bejlove prodaje očekuju najmanje 100.000.000 evra.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Geret Bejl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara