Andre Viljas Boas (©Reuters)
Andre Viljas Boas (©Reuters)

Portugalci osvajaju Rim: Murinjo u Romi, Viljas Boas u Laciju

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.05.21. | 21:31

Bivši trener Porta, Čelsija, Totenhema, Zenita i Marselja će se sutra sastati sa upravom Nebeskoplavih, kako bi pregovarao o preuzimanju prvog tima

Sezona u Seriji A se tek nedavno okončala, a već su napravljene velike promene. Maks Alegri se vratio u Juventus, Lučano Spaleti preuzeo Napoli, Đenaro Gatuzo je u Fiorentini, Torino je zaposlio Ivana Jurića, dok je Antonio Konte napustio Inter posle osvajanja titule. Sva je prilika da će ga na Đuzepe Meaci naslediti Simone Inzagi, pa je Lacio krenuo u potragu za novim trenerom. Prema poslednjim informacijama sa Apenina, prvi kandidat za poziciju šefa struke na Olimpiku je Andre Viljas Boas.

Inzagi je najpre odbio Inter kako bi potpisao novi ugovor sa Lacijom, ali se ubrzo pokolebao, kada je stigla gotovo dvostruko unosnija ponuda iz Milana. Tako će naslediti Kontea i u narednoj sezoni pokušati da odbrani tron i sa limitiranim budžetom, bez nekoliko važnih igrača iz šampionske generacije, ostvari što bolji plasman u Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Što se tiče klupe Nebeskoplavih, sa njom su prethodnih dana povezivani Mauricio Sari i Siniša Mihajlović, a sada je u prvi plan izbilo novo ime. Andre Viljas Boas je, prema izveštajima Il Tempa i još par italijanskih medija, bukirao kartu za Rim, sleteće sutra ujutru, kako bi održao sastanak sa prvim čovekom Lacija Klaudijom Lotitom.

Portugalski stručnjak je tokom karijere predvodio Akademiku, Porto, Čelsi, Totenhem, Zenit iz Sankt Peterburga i Šangaj SIPG pre nego što je napravio pauzu od fudbala i posvetio se motosportu (učestvovao i na Dakar reliju 2018. godine). Vratio se najvažnijoj sporednoj stvari na svetu i u maju 2019. godine potpisao dvogodišnji ugovor sa ekipom Marselja, koju je napustio u februaru tekuće godine, posle silnih problema u klubu. Kao razloga za rastanak naveo je angažovanje Olivijea Nšama iz Seltika i to mimo njegovog znanja. O tome je javno govorio i upravi ponudio ostavku, ali je na kraju dobio otkaz.

Iza sebe ima 421 takmičarski meč (244 pobeda, 88 remija i 89 poraza), osvojio je po titulu u Portugaliju i Rusiji, ali i Ligu Evrope sa Zmajevima.

U Italiji nije radio, a ukoliko potpiše za Lacio, rimski derbi će dobiti novu dimenziju. Vučicu će od naredne sezone voditi njegov učitelj i jedan od najtrofejnijih trenera današnjice, Žoze Murinjo.



tagovi

LacioAndre Viljas-BoasMauricio SariSiniša MihajlovićKlaudio LotitoŽoze Murinjo

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara