Inter (©Reuters)
Inter (©Reuters)

Ponedeljak u Seriji A: Inzagi postavio tri cilja, prvi je - fešta 22. aprila

Vreme čitanja: 4min | pon. 08.04.24. | 11:34

Trener Intera pronašao način kako da motiviše igrače do kraja sezone

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

Simone Inzagi je pronašao formulu kako da drži u tonusu svoje igrače do kraja sezone uprkos dvocifrenoj prednosti u odnosu na najbliže pratioce na tabeli osam kola pre kraja šampoinata. U Interu su u završnici sezone postavili tri vrlo ambiciozna dometa: skudeto (matematički osvojen) 22. aprila pobedom u gradskom derbiju nad Milanom, 100 bodova i Lautaro Martinez najbolji strelac Serije A sa 30 i više golova.

Izabrane vesti

Da bi se pomenuti ciljevi realizovali Inter će nastaviti da igra u najjačem mogućem sastavu do kraja, bez kalkulacija. Protiv Udinezea neće biti na raspolaganju Bastoni i De Fraj, ali će tu biti Ačerbi i Karlo Augusto da ih zamene.

Prvi zadatak Inzagija jeste da deblokira napadački tandem Lautaro Martinez i Markus Tiram. Argentinac i Francuz nisu postigli gol u martu. U ovom prvenstvu nisu imali nijednom tako dugačak post. U šampionatu se nisu osetile posledice, ali u Ligi šampiona jesu. Sa Tiramom i Lautarom na jesenjem nivou, proleće Intera u elitnom takmičenju bi bilo mnogo berićetnije. Obećavajuća indikacija za Lautara su četiri gola Udinezeu na poslednjih šest mečeva.

Protiv Udinezea, Inter će imati donekle olakšan posao jer domaćin igra bez svog prvog centarfora Lorenca Luke (kartoni) i trener tima iz Udina Čofi je primoran da igra bez klasičnog centarfora. Jedina dilema oko sastava se odnosi upravo na ptianje ko će igrati sa Tuvenom u napadu: Pereira ili Sakses?

Na poslednjih šest duela između dva tima Inter je uglavnom pobeđivao (pet puta) postižući gotovo tri gola po meču (gol razlika je 17:6). Takođe, na poslednjih 12 okršaja dva tima Udineze čak osam puta nije uspeo da zatrese mrežu Nerazura.

U 2024. godini Inter je u Seriji A zabeležio 11 pobeda i jedan remi (sa Napolijem na San Siru). Takođe, u tekućem prvenstvu Inter je bio mnogo nemilosrdniji kao gost nego kao domaćin. Poraz od Nerazura su izbegli samo Juventus i Đenova.

Inter bi morao da bude oprezan jer je Udineze u šampionatu pobeđivao samo velike timove: Milan, Juve, Bolonju, Lacio, istina uglavnom na gostujućim terenima sa izuzetkom Bolonje. Štaviše, jedini trijumf u Udinama je zabeležen protiv tima Tijaga Mote, uz devet remija i pet poraza. Problem Čofijevih fudbalera je neefikasnost, pogotovo na domaćem terenu. Na poslednja četiri meča u prestonici Friulija dali su samo dva gola.

I dok Simone Inzagi sprema meč sa Udinezeom večeras, Bepe Marota i Pjero Auzilio rade punom parom da obezbede Inzagiju još kompetitivniji tim za sledeću sezonu. U poslednjih 20 godina na golu Nerazura su po pravilu stranci, od Žulia Sezara preko Handanovića do Onane i Zomera. Tradicija bi trebalo da se nastavi budući da je Bento, 25-ogodišnji brazilski čuvar mreže, određen za naslednika Zomera. U Apijano Đentileu namervaju da primene istu štafetu kao između Tolda i Žulia Sezara pre 20 godina, odnosno da se Bento, u sledećoj sezoni pod zaštitnim krilom Zomera, adaptira na novu sredinu i italijanski fudbal i posle da preuzme ulogu startera.

Na transferu Benta u Inter radi upravo Žulio Sezear, ali bi morao da požuri jer je cena brazilskog golmana počela da skače i već je stigla do 20 miliona evra budući da je pozvan pod nacionalnu zastavu.

Podsetimo, Inter je već stavio pod ugovor Zjelinskog i Taremija, a na meti su Gudmudson za napad (košta oko 30 miliona evra) i Ermoso i Bonđorno za odbranu. Prvi izbor Marote i Auzilja je Bonđorno. Kapiten Torina je jasno stavio do znanja da želi da nastavi karijeru u Interu, ali imajući iskustvo sa Bremerom i posebno sa gazdom Granata Urbanom Kairom, Inter mora da bude oprezan. Tim pre što je Kairo već počeo da priča kako traži 40.000.000 evra za novopečenog reprezentativca Italije. U takvoj konstelaciji Ermoso bi mogao da bude adekvatna zamena za Ačerbija.

UDINEZE 3-5-1-1: Okoje – Perez, Bijol, Đaneti – Fereira , Lovrić, Valas, Samardžić, Kamara – Pereira (Sakses) - Toven.

INTER 3-5-2: Zomer – Pavar, Ačerbi, Karlos Augusto – Dumfris, Barela, Čalhanoglu, Mhitarjan, Dimarko – Tiram, Lautaro Martinez.

SERIJA A - 31. KOLO

Petak

Salernitana - Sasuolo 2:2 (0:2)

/Kandreva 52pen, Mađiore 90+1 - Lorijente 37, Bajrami 44/

Subota

Milan - Leče 3:0 (2:0)

/Pulišić 6, Žiru 20, Leao 57/

Roma - Lacio 1:0 (1:0)

/Manćini 42/

Empoli - Torino 3:2 (1:0)

/Kambijagi 6, Kančelijeri 74, Nijang 90+4 - Zapata 60, 90+1/

Nedelja

Frozinone – Bolonja 0:0

Monca - Napoli 2:4 (1:0)

/Đurić 9, Kolpani 62 - Osimen 55, Politano 57, Zjelinski 61, Raspadori 68/

Kaljari - Atalanta 2:1 (1:1)

/Auđelo 42, Viola 88 - Skamaka 13/

Verona - Đenova 1:2 (1:1)

/Bonacoli 8 - Ekuban 45, Gudmundson 58/

Juventus - Fjorentina 1:0 (1:0)

/Gati 21/

Ponedeljak

20.45: (7,00) Udineze (4,30) Inter (1,48)

***kvote su podložne promenama



tagovi

InterSerija ABuongiorno ItaliaSimone Inzagi

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara