Poketino budi mašineriju, Brajton nastavlja seriju

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.04.19. | 13:57

Totenhem bi da ostane treći, a Galebovi se za opstanak bore tako što uopšte ne daju golove. Već šest mečeva nisu zatresli mrežu, a teško da će i večeras (20.45)

Totenhem na Brajton. Zaostala utakmica 33. kola engleskog prvenstva i duel koji je veoma važan za oba tima. Pevci su na trećoj poziciji i žele da se tu zadrže do kraja sezone, jer to mesto koje vodi u Ligu šampiona, ali su bodovne razlike zaista male. Sa druge strane, Brajton je u borbi za opstanak i trenutno je prvi iznad zone ispadanja, ali i u vrlo lošoj formi. U prvom delu prvenstva Totenhem je kao gost savladao Galebove sa 2:1.

U prethodnih osam utakmica londonski sastav nije igrao nerešeno, a ostvario je po četiri pobede i poraza. Od ta četiri slavlja dva su ostvarena u Ligi šampiona u kojoj su Pevci stigli do polufinala, što je veliki uspeh. Jedan od četiri poraza ustvari ima vrednost pobede, onaj od Mančester Sitija u revanšu četvrtfinala LŠ, što je bilo dovoljno za prolaz. Odigrali su hrabro izabranici Maurisija Poketina taj duel i zasluženo su prošli, s tim da su imali i malo sreće. Samo tri dana nakon tog okršaja u Ligi šampiona, morali su Pevci ponovo na megdan Građanima na Etihadu i u prvenstvu, i opet su poraženi minimalno. Bila je to potpuno drugačija utakmica u kojoj Totenhem nije bio ni izbliza tako napadački raspoložen, pa je jedan primljeni gol bio dovoljan da izgubi i taj meč. Ni sastav nije bio isti. Uskočili su Fojt i Sančez, a nije bilo ni golmana Ljorisa. U veznom redu je Dajer bio osveženje, a sada bi mogli da zaigraju Tripije, Vanjama, Skip i Ljorente.

Izabrane vesti

Loša forma dovela je Brajton u velike probleme. Nanizali su puleni Krisa Hjutona šest prvenstvenih mečeva bez pobede. U tom periodu su ispali i iz FA kupa, ali je to bilo i sasvim očekivano jer su igrali protiv Mančester Sitija. Pružili su dobar otpor i izgubili sa 1:0, tako da su mogli da se okrenu prvenstvu, međutim, nije im pomoglo. U prvom narednom kolu su doživeli pravi debakl na svom terenu protiv Bornmuta i izgubili su sa čak 5:0. To je bio prvi od dva vezana duela sa timovima koji su im direktni konkurenti u borbi za opstanak. Pre dva kola su dočekali Kardif i to je bio još važniji meč, ali su opet poraženi, ovoga puta sa 2:0. U subotu su konačno osvojili bod i to na gostovanju Vulverhemptonu, s tim da je bilo 0:0, što znači da opet nisu dali gol. Bila je to šesta uzastopna utakmica bez postignutog gola i jasno je da imaju veliki problem sa realizacijom.

ENGLESKA 1, ZAOSTALI MEČ 33. KOLA

Utorak
20.45: (1,33) Totenhem (5,00) Brajton (10,0)

ENGLESKA 1, ZAOSTALI MEČ 31. KOLA

Utorak
20.45: (2,30) Votford (3,35) Sautempton (3,10)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

sportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara