Kameron Puertas (©Reuters)
Kameron Puertas (©Reuters)

Plejmejkera Union Sen Žiloaza traži pola Evrope, svestan je da ide, ali ne želi ništa da zna

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.04.24. | 10:16

Kameron Puertas želi samo da se fokusira na utakmicu sa Genkom (nedelja, 18.30) kojom će otvoriti takmičenje u plej-ofu, a o transferu će da razmišlja na leto

Anderleht je u subotu pobedio Antverpen (1:0) pa je sada pritisak na drugom klubu iz Brisela. Union Sen Žiloaz mora da brani prvo mesto na tabeli belgijskog šampionata na gostovanju Genku (nedelja, 18.30) u prvom kolu plej-ofa.

Kao i tokom ligaškog dela prvenstva, i večeras će konci igre Uniona da budu u rukama Švajcarca španskog porekla Kamerona Puertasa. Ovaj 25-godišnji vezista je najbolji asistent lige, statistički je jedan od najboljih u Evropi i svi protivnici, uključujući i Genk, prvenstveno moraju da nađu način da njega odvoje od lopte.

Izabrane vesti

Puertasu je ovo druga sezona u briselskom klubu, koji ga je kupio od Lozane za nešto više od 1.100.000 evra. Blago je reći da je to bio odlično uložen novac, ove sezone je na 45 mečeva u svim takmičenjima Puertas zabeležio učinak od osam golova i čak 20 asistencija. Od toga 16 samo u prvenstvu.

Svima je jasno da je Švajcarac prerastao belgijski fudbal i da su minimalne šanse da ga Union zadrži i sledeće sezone. Pogotovo jer mu ističe ugovor na leto 2025, pa je ovo poslednja prilika da se zaradi neki ozbiljniji novac. I sam Puertas priznaje da verovatno igra svoje poslednje utakmice u Belgiji.

Ima još 10 utakmica do kraja. Ako budemo dodali jedan ili dva trofeja na sve to, mogao bih dodatno da povećam svoju vrednost. I ne samo moju, svi ovde doživljavamo Union kao mesto na kojem ćemo napraviti iskorak za dalje karijere. No, o sledećem koraku ću da razmišljam tek kasnije“, kazao je Puertas.


18.30: (2,85) Genk (3,40) Union Sen Žiloaz (2,45)


Nekadašnji mladi reprezentativac Švajcarske je rekao da namerno ne razgovara sa svojim menadžerom oko toga ko želi da ga dovede, kako ne bi izgubio fokus.

Moja sestra je ta koja je na vezi sa menadžerom. Rekao sam im da ne želim da znam ništa pre kraja sezone. U Lozani sam napravio grešku i pitao sam agenta šta se dešava tokom godine, posle toga nisam mogao da izbacim to iz glave. Moja sestra zna sve, a ja ništa“.


------------------------------

Sve utakmice Župiler Pro lige možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------


Ipak, ne stidi se od toga da kaže u kojoj zemlji bi voleo da nastavi karijeru.

Engleska i Španija, ali i Nemačka. Igrao sam u Nemačkoj sa Unionom i baš sam uživao. Privukla me je. Možda bi mi po stilu igre Bundesliga najviše odgovarala, Premijer liga takođe. U Španiji morate da posedujete malo bolju tehniku. Ipak, kada bih igrao u Primeri moji roditelji bi posebno bili ponosni“, zaključio je Puertas.

Ove sezone, u ligaškom delu takmičenja, imao je polovičan učinak u duelima sa Genkom. U Briselu je Union poražen sa 2:0, a potom je početkom februara u Genku slavio sa 1:0. Puertas je na tom meču bio asistent Mohamedu Amuri za jedini pogodak.


------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------


BELGIJA 1, PLEJ-OF ZA ŠAMPIONA - 1. KOLO

Subota

Anderleht - Antverpen 1:0 (0:0)

/Sardela 52/

Ponedeljak

13.30: (3,70) Serkl Briž (3,50) Klub Briž (2,00)

18.30: (2,85) Genk (3,40) Union Sen Žiloaz (2,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Union Sen ŽiloazBelgija 1Kameron PuertasGenk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara