Vreme je da Bangladeš vidi zašto je Barkos najplaćeniji

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.03.20. | 08:29

Nekadašnji reprezentativac Argentine danas debituje za Bašundara Kingse u AFC kupu

Stvoreni su da pobeđuju - bar im tako piše na grbu - a Ernan Barkos bi u tome trebalo da im pomogne. Bašundara Kings, prvak Bangladeša, danas započinje svoju kontinentalnu odiseju, prvu u sedmogodišnjoj istoriji kluba, utakmicom sa TC Sport klubom sa Sejšela u okviru AFC kupa (10.30).

Kraljevi su tek peti klub iz zemlje poznate po poplavama koji je uzeo ušečće u drugoligaškom azijskom klupskom takmičenju, a imaju ideju da nadmaše podvig šestostrukog prvaka zemlje Abahanija, koji je napravio najveći uspeh plasmanom u nokaut fazu. Bašundara će igrati direktno u grupnoj fazi kao šampion Premijer lige Bangladeša, nedavno je osvojila Kup Federacije, ali njen učinak u prvenstvu nije bio na željenom nivou, jer je u poslednjem meču u subotu doživela poraz od Mohamedana sa 1: 0.

Izabrane vesti

Ipak, raduju se dobrom startu protiv TC Sport kluba.
"Naš mentalitet je da pobeđujemo svaki meč koji igramo. Naš mentalitet je da pobedimo na svakom turniru u kojem učestvujemo, a naš mentalitet je takođe isti ovde u AFC kupu", rekao je trener Kingsa Oskar Bruzon.

Brazilski internacionalac Markos Vinisijus i lokalni napadač Matin Mia prošle sezone su napravili "smrtonosni" napadački tandem, zbirno postigavši 30 golova u ligi. Međutim, u nedostatku Vinisijusa, koga je klub otpustio, i Matina, koji je povređen, Bašundara kreće u borbe.
"Osvajanje Kupa Federacije i gubitak jedne utakmice u 2020. godini pokazuje očekivanja našeg tima. Prošle godine Markos i Matin su postigli 30 golova i nedostaju nam unutar tima. Danijel Kolindres je odličan igrač, ali on nije čisti broj 9. Imamo dobre ofanzivce, ali moramo da poboljšamo realizaciju".

Međutim, velika motivacija Kingsa je činjenica da njihov dres nosi bivši napadač Crvene zvezde i argentinski reprezentativac Ernan Barkos, koji bi trebalo da debituje u ovom meču.
"Znamo da je Bašundara Kingsi veoma jaki i imaju zaista dobre strane igrače. Znamo za Barkosa i volimo da igramo protiv dobrih i sjajnih igrača", rekao je trener TC Sport kluba Mohamed Šazli.

Podsetimo, Barkos je početkom februara potpisao ugovor na 10 meseci sa prvakom Bangladeša, po kojem će zaraditi 185.000 evra i po tome je ubedljivo najplaćeniji igrač u zemlji.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara