Kosta Nedeljković (©MN Press)
Kosta Nedeljković (©MN Press)

Piksi potvrdio: Kosta Nedeljković u martu sa Orlovima

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.12.23. | 10:29

Mladi bek Crvene zvezde i zvanično dobija poziv u A reprezentaciju Srbije

Pominje se već neko vreme, a poslednjeg dana 2023. godine postalo je i zvanično: Kosta Nedeljković će dobiti šansu u A reprezentaciji Srbije. Gostujući na TV Prva selektor Dragan Stojković potvrdio je da će se na martovskom okupljanju Orlova naći i mladi desni bek Crvene zvezde.

Izabrane vesti

"Pre nekoliko dana je napunio 18. godina. Dete je zaista talentovano. Zvaću ga, već u martu imamo utakmice 21. i 25. Ne volim imena da pominjem, ali nije to od juče. Ovaj posao nije samo voditi utakmicu, on zahteva malo veću koncentraciju i malo više angažovanja kada su svi potencijalni kandidati u pitanju. Ne samo na ovim prostorima, nego i šire. Svako ko pokaže nešto za šta ja smatram, ne za šta neko drugi smatrada, da je dovoljno - on će biti na spisku", istakao je Piksi i ulepšao Kosti Nedeljkoviću ulazak u 2024.

Talentovani fudbaler ove sezone uspeo je da se nametne u prvom timu Crvene zvezde, sakupio 18 nastupa i dobrim igrama pored selektorove, privukao i pažnju Šahtjora i Juventusa, mada je generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, izjavio da Nedeljković trenutno nije na prodaju, kao ni Jovan Mijatović.

Dragan Stojković se, takođe, osvrnuo i na povratak Srbije na Evropsko prvenstvo posle 24 godine.

"Kuriozitet je da sam bio igrač i kapiten reprezentacije te 2000. godine. Da mi je tada neko rekao da nas neće biti toliko dugo, ja mu ne bih verovao. Uspeh ne prepisujem sebi, ja sam deo mozaika. Pre svega mislim na igrače, aktere svega toga, koji su nam doneli tu radost".

Srbija će se takmičiti u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom.

"Svi su napredovali, svi igraju fudbal. Moramo da očekujemo i daćemo sve od sebe. Imamo još šest i po meseci da se pripremimo i analiziramo sve. Važno je, da kada odemo tamo, budemo potpuno spremni i da nas izbegnu povrede. Katar je bio primer toga. Mi smo tamo otišli nespremni, fizički nismo bili spremni za tako veliki turnir", konstatovao je Stojković.



tagovi

FK Crvena zvezdaDragan Stojković PiksiKosta Nedeljković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara