PET NA PET - Mirko Aleksić: Život je igra

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.10.19. | 13:19

Aleksić je sa šesnaest godina i tri meseca bio najmlađi debitant u prvom timu Lala

Bio je majstor u kopačkama. Mnogi ljubitelji fudbala, koji su gledali njegove poteze u godinama igračkog sazrevanja, očekivali su od Mirka Aleksića najviše domete. Povrede su sprečile našeg današnjeg plemenitog kladioca da postigne znatno više tokom profesionalne karijere, međutim, i sa postignutim mora biti zadovoljan. Nastupao je za sve mlađe selekcije SRJ i Mladu reprezentaciju naše tadašnje države. Klupsku karijeru gradio je u Vojvodini, čačanskom Borcu, Obiliću, Smederevu, Zemunu, Voždovcu, Novom Pazaru, Proleteru i Etnikosu.

Pre par dana bio je učesnik MOZZARTOVOG "Humanitarnog tiketa u podne", a danas je gost rubrike “Pet na pet”.

Izabrane vesti

1.Da li ste svojevremeno trenirali još neki sport i koji?
“Ništa osim fudbala. Tata me je odveo u Vojvodinu u kojoj sam prošao kroz sve selekcije i bio najmlađi debitant u seniorskom timu. Imao sam šesnaest godina i tri meseca kad sam nastupio za prvi tim Voše”. 

2. Da li je postojao sportski, životni uzor u danima odrastanja?
“Trudio sam se da budem svoj u svakom pogledu, pa i fudbalskom”.

3. Klub koji nosite u navijačkom srcu ?
“Novosadske Lale su zauvek na prvom mestu”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Evo izdvajam dva događaja. Prvo mečeve Vojvodine u finalu Intertoto kupa sa Verderom. Potom, utakmicu Mlade reprezentacije sa Hrvatskom. To je bilo prvo gostovanje nekog našeg nacionalnog tima u Hrvatskoj nakon ratnih dešavanja. Duel koji smo rešili u našu korist”. 

5.Životni i sportski moto?
“Život je igra”

Bonus pitanje: Šta u Mozzartu odigrati na utakmicu iz  Cvajte, BILEFELD – HAMBURGER. Derbi kola jer se sastaju dve ekipe iz samog vrha tabele, a SV ima dva boda više. Arminija sjajno igra, pobeđuje, uz poraz od Štutgarta. Hamburger je u poslednje četiri utakmice dve dobio, a dve odigrao nerešeno. Međusobni skor glasi 5:5:12, uz najubedljiviju pobedu gostiju od 5:0”.

“Pokušajte sa igrom GG3+”.

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara