(©Starsport)
(©Starsport)

Pazar skinuo devetogodišnje prokletstvo, Ljajić presrećan: Sve se u životu vrati

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.11.22. | 10:25

"Iz dana u dan, Novi Pazar organizaciono i stručno postaje klub za respekt", dodaje strateg Plavih

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Skinuo je konačno Novi Pazar devetogodišnje "ivanjičko prokletstvo" i posle šest poraza na domaćem terenu u svim takmičenjima oborio na pleća komšijski Javor (3:1). Prekinuli su Pazarci i niz od četiri prvenstvena remija, a kreatori preokreta bili su i probili se do petg mesta.

Izabrane vesti

Presrećan zbog preokreta u 18. kolu Mozzart Bet Superlige, na krilima sjajnih Andrije Majdevca, Milana Joksimovića i navijača u drugom poluvremenu, bio je protokolarni šef struke Plavih Izet Ljajić.

"Najpre da se zahvalim divnoj publici na podršci. Ovu pobedu posvećujemo navijačima. Spremali smo se najviše psihološki jer smo znali da igramo protiv tradicije. Dogovor je pao na poluvremenu. Verovali smo svi da možemo do pozitivnog rezultata, na čelu sa trenerom Damirom Čakarom. Mislim da smo zaslužili pobedu. Sve se u životu vrati. Jednom sam ja ovde vodio Pazar kada smo izgubili od Javora 'iz keca u dvojku' (1:2). Ovo je bila jedna od najvažnijih utakmica, koja određuje naše ciljeve. Iz dana u dan, Pazar organizacio i stručno postaje klub za respekt", konstatovao je Ljajić.

Novi Pazar je skočio do petog mesta na tabeli i ima 31 bod, dok je Javor ostao na 14. poziciji i 13 osvojenih bodova. Strateg Javora Mladen Dodić i njegov tim imali su rezultatski suficit do 53. minuta, ali su se potom ugasili.

"Posle ove utakmice, jasnije je što nemamo što nemamo više bodova. Pokazujemo velike oscilacije u igri. Velika je bila razlika između prvog i drugog poluvremena. To i sam rezultat govori. U prvom delu defanzivno smo dobro izgledali, pretili iz kontri i polukontri, a tako smo i poveli. U nastavku smo primili jeftine golove, a Pazar je pokazao ono što gledamo tokom celog prvenstva - energiju i fanatizam. Kaznili su nas iz prekida, što nam se ponavlja. Čestitam Pazaru na osvojenim bodovima u sjajnom ambijentu. Želim da ovde stalno bude ovako i da više nema kazni", rekao je Dodić.

Novi Pazar jesenju polusezonu u Mozzart Bet Superligi završava gostovanjem Partizanu, dok Javor dočekuje ekipu Napretka.



tagovi

Novi PazarJavorMozzart Bet SuperligaIzet LjajićMladen Dodić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara