Partizanova ideja: Pavlović do kraja kvalifikacija

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.07.19. | 11:16

Enigma oko statusa mladog štopera

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Slovenije)

Partizan još nije prodao Strahinju Pavlovića, a kad će – ne zna se. Štaviše, pitanje je i da li to želi u osvit nove sezone i zato se poslednjih dana, kao ideja, pominje mogućnost da mladi štoper ostane u Humskoj 1 sve do završetka kvalifikacionog puta za Ligu Evrope, pa da se krajem avgusta rešava njegov status.

Izabrane vesti

Prvi razlog je taj što zvanične ponude Juventusa, koja se nestrpljivo čekala još od početka prelaznog roka i dalje nema. Mada su u klubu dobili obećanje Italijana da će kupiti talentovanog defanzivca, niko ne može sa sigurnošću da precizira kad će se to desiti. Novi trener Stare dame, Mauricio Sari bavi se drugim poslovima, još na red nije stigao talenat iz Srbije, koga u Torinu tretiraju kao ulaganje za budućnost, a jedino u tom iščekivanju ne ide naruku crno-belima je – vreme.

Prvo kolo Superlige zakazano je za 20. jul, početak kvalifikacija za Ligu Evrope za 25. jul, a bilo bi pomalo neozbiljno da jedan od oslonaca tima bude prodat neposredno pred start takmičarske godine. Da ga neko izvadi iz slagalice koju stručni štab danima slaže na Pohorju. Pogotovo što Pavlovićev slučaj nije ni nalik Rikardovom: Strahinja za razliku od Gomeša trenira maksimalnim intenzitetom, igra kontrolne utakmice, planiran je za startera i danas protiv Boroda (18 časova), dok špic sa Zelenortskih Ostrva jedva čeka da digne sidro.
Trudićemo se da izbegnemo situaciju u kojoj bismo neposredno pred početak sezone ostali bez uigravanog igrača. Kokretan sam prema ljudima iz kluba, svestan da je novac neophodan, a ako se to već dešava, rekao sam još pre četiri sedmice da može da ide bilo ko ako će nam obezbediti novac, koji bi nam obezbedio mir. Svesni su čelnici da ne možemo prodavati igrače tri dana pred jednu od bitnijih utakmica u sezoni“, predočio je ovih dana u Sloveniji trener Savo Milošević.

Pošto se Juventus ne oglašava, ne šalje ponudu, u Partizanu posmatraju Strahinju Pavlovića kao fudbalera koji bi mogao da im garantuje sigurnost u priželjkivanih šest mečeva nokaut faze do Lige Evrope. Nadaju se da bi u tom periodu mogli da prodaju Rikarda Gomeša i tako osiguraju mir o kome priča Milošević, što bi bilo najbezbolnije za ekipu. U toj varijanti Pavlović bi odigrao sigiuno sve utakmice tokom leta, a tek na njegovom koncu, zavisno od toga da li bi ekipa ušla u Ligu Evrope, raspravljalo bi se da li ostaje ili ide. Procena je da bi plasman u grupnu fazu bio dovoljan da stopira transfer rođenog Šapčanina na Apenine čak i kad bi ponuda u međuvremenu stigla, u suprotnom, jasno je da će se i on, poput Svetozara Markovića, otisnuti u inostranstvo.

Međutim...

Jedno su planovi i želje. Nešto sasvim drugo zvanična ponuda. Bude li Juventus u narednih nekoliko dana dostavio zvaničan dopis da želi da kupi Strahinju Pavlovića i da je suma zaista oko 6.000.000 evra, plus procenti od dalje prodaje, teško će biti Partizanu da odoli. Ruku na srce, pominje se, nezvanično, varijanta da Juve kapariše igrača, ostavi ga da završi kvalifikacije, čak je bilo pregovora o tome da ostane celu sezonu na pozajmici u Partizanu, ali je pitanje da li Stara dama želi da ide toliko daleko ili je, ipak, korisnije, kad već daje novac, da igrača u kog veruje razvija pred svojim očima, u svom sistemu.

Zanimljivo je da se Strahinja Pavlović ponaša potpuno zrelo i mirno, kao da ga priče o potencijalnom tranaferu ne dotiču. Iako ima tek 18 godina i dva meseca. Nijednim gestom ne ugrožava ekipu, te preostaje njemu samo da čeka. Kakav god epilog bio.

FOTO: FK Partizan


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara