Savo Milošević i Takuma Asano
Savo Milošević i Takuma Asano

Partizan u misiji „stranci“: Teško na zimu, realno na leto

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.01.20. | 13:23

Savo Milošević planira da od Lutovca pravi desnog beka

Prvi pik za desnog beka je Erik Boaći, za štopera Franki Maki Banjak, pogotovo ako se Slobodan Rajković ne izjasni potvrdno na dostavljenu ponudu, postojao je i plan iz inostranstva stigne i napadač kako bi odmenio Umara Sadika kad dođe do zamora materijala Nigerijca, međutim, svi poslovi koji podrazumevaju angažovanje stranaca u Humskoj trenutno miruju. Ili čekaju povoljniji trenutak za realizaciju.

Dvojac ljubljanske Olimpije dopao se još letos crno-belima, otad ih drže na oku, pokušali su čak i da ih dovedu, ali su se povukli kad su čuli da Slovenci traže 1.000.000 na ime obeštećenja za fudbalere kojima u junu ističu ugovori. Njihov kvalitet i procena da bi se prilagodili načinu igre osvajača Kupa Srbije nisu sporni. Cena – jeste. To je jedna od razloga zbog kojih Parni valjak nije povukao konkretne poteze ne bi li poslednju liniju ojačao Boaćijem i Banjakom. Drugi je u saznanju da će kvota stranaca u protokolu superligšakih utakmica biti duplirana tek za narednu sezonu. Fudbalski savez Srbije planira da promeni pravilo i dozvoli svakom klubu da ima osmoricu igrača sa tuđim pasošima u kombinaciji za prvenstvene susrete, ali dok je na snazi ograničenje od četiri, u Humskoj su procenili da ne brzaju. Što se može zaključiti i na osnovu reči Sava Miloševića.
Za pravljenje tima za jun potrebna su nam još jedan ili dva stranca, da bi nam podigli kvalitet. To ne možemo da nađemo kod nas. Mislili smo da ih dovedemo odmah, da ih uigramo do leta, ali je to veoma teško izvodljivo, jer bi dvojica morala da sede na tribinama“, pojasnio je Milošević u razgovoru za Večernje novosti.

Izabrane vesti

Opet, kako to treneri vole da kažu, prelazni rok je živa stvar. Tako će i Partizan protokom vremena pokušati da obori ceni Boaćiju i Banjaku, pa da ih kapariše na vreme, taman po cenu da mu neko od postojećih legionara (Suma, Sadik, Natho, Asano) bude van tima. Jer, bolje je obezbediti dolazak kvalitetnih pojačanja iz okruženja, nego rizikovati da odu u drugi klub, pa da se na leto pravi nova potraga, samim tim skraćuje vreme za uigrvanje uoči narednihe evropskih kvalifikacija.

Lutovac

Posebno što je utisak da je Partizanu potreban kompletan remont poslednje linije. Strahinja Pavlović će krajem sezone otići u Monako, Bojanu Ostojiću ističe ugovor, što bi trebalo da znači pripremu terena za angažman dvojice štopera. Osim toga, Nemanja Miletić ima dozvolu da napusti klub u zimskom prelaznom roku, njegova alternativa Periša Pešukić odlazi na pozajmicu u Budućnost, pa ako ne dođe Boaćiili neki drugi fudbaler, ne obavezno stranac – ideja struke je da na mestu desnog beka pokuša sa Aleksandrom Lutovcem. Tim pre što se bivši kapiten Rada vrlo dobro snašao u novoj ulozi u završnici 2019.
I po Lutovca i po nas je bolja opcija da bude bek. Ofanzivno može solidno da odigra, delom će da pravi razliku. Moj je utisak da tu ima veći potencijal nego u isturenijem delu tima, ima brzinu i zna, a uz to ima i snagu“, pojasnio je trener Savo Milošević.

A lako bi moglo da se desi da nedelju, 12. januar, za kad je zakazan početak pripremnog perioda, šef stručnog štaba Partizana dočeka bez novajlija. Zasad niko nije došao među crno-bele, pitanje je da li će sve do polaska u Tursku (ponedeljak) ili će se eventualno pridružiti ekipi u Antaliji.

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara