Partizan u Litvaniji: Đukić poveo 20 igrača i Lolu Smiljanića

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.08.18. | 09:09

Petorica sa spiska licenciranih ostala u Beogradu, ko će u napad?

Ode Partizan u Litvaniju. Da sačuva ili „pojača“ beogradskih 1:0 i u revanšu sa Trakaijem izbori plasman u treće kvalifikaciono kolo na putu ka grupnoj fazi Lige Evrope.

Na čarter letu iz Beograda do Villnjusa mesta je bilo za 20 fudbalera, na koje šef stručnog štaba Miroslav Đukić može da računa u četvrtak od 18 časova. Među njima su svi protagonosti prvog sustreta, izuzev levog beka Zlatana Šehovića, koji je zbog povrede skočnog zgloba ostao u „Zemunelu“. Osim talentovanog defanzivca, van stroja su krilni vezista Zoran Tošić i napadač Nemanja Nikolić (na terapijama usled povreda), dok na drugo međunarodno gostovanje ovog leta nisu pozvani desni bek Luka Cucin i golman Marko Jovičić, umesto njega je na put krenuo Aleksandar Popović, koji će uskoro biti prosleđen Teleoptiku na pozajmicu.

Izabrane vesti

Đukić je u Litvaniju poveo i Milana Smiljanića, iako iskusni vezista nije licenciran za drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, ali je osetio potrebu da bude deo tima i podrži saigrače u nameri da izbore dvomeč sa boljim iz okršaja AIK (Švedska) – Nordsjiland (Danska), uz napomenu da gosti imaju prednost od 1:0 iz prve utakmice. Očekuje se da do kraja radne sedmice stigne sertifikat iz Izraela, pa da popularni Lola bude registrovan kako za evropske, tako i mečeve u Superligi Srbije. Klub je na zvaničnom sajtu naveo da je Smiljanić krenuo na put kao "psihološka podrška ekipi".

Partizanovi fudbaleri će u večeršnjim satima trenirati na LFF stadionu u Vilnjusu. Očekuje se da tad Đukić i njegovi saradnici odrede i kojih 11 će na teren u četvrtak veče (18.00, RTS 1), pa da sa vidi hoće li, kao i Humskoj, u napadu dejstvovati usamljen Rikardo Gomes ili će ovoga puta imati podršku oporavljenog Ognjena Ožegovića.

SPISAK PARTIZANA ZA REVANŠ SA TRAKAIJEM

Golmani: Vladimir Stojković, Filip Kljajić, Aleksandar Popović;
Defanzivci: Gabrijel Enake, Miroslav Vulićević, Nemanja R, Miletić, Svetozar Marković, Mark Valijente, Nemanja G. Miletić;
Vezisti: Saša Zdjelar, Nebojša Kosović, Danilo Pantić, Armin Đerlek, Saša Ilić, Đorđe Ivanović, Sejduba Suma, Marko Janković, Jovan Kokir;
Napadači: Rikardo Gomes i Ognjen Ožegović.

FOTO: FK Partizan


tagovi

Miroslav ĐukićMilan Smiljanićkvalifikacije za Ligu Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara