Baždar (©Starsport)
Baždar (©Starsport)

Partizan dugo čekao takvog Baždara, Zahid nastavio gde je stao na derbiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.01.24. | 15:15

Crno-beli lako protiv Mladosti u prvom pripremnom meču na Kipru – 4:0

Dugo je Partizan čekao da zasija zvezda Sameda Baždara. Jesu samo pripreme u pitanju i to prva utakmica, ali ono što je mladi fudbaler demonstrirao protiv lučanske Mladosti u Larnaki (4:0) može da ozari lica svima u Humskoj. A, trener Duljaj da ga zamoli: „Igraj to ponovo Samede“. I što češće.

Dva gola i asistencija za 45 minuta igre je učinak kojeg se ne bi postideli ni daleko uspešniji od Baždara. Tačno je da ne treba preterivati u pohvalama, jer je tek pripremna utakmica u pitanju, ali ovo je bilo najbolje što je viđeno do sada od momčića kojem su se predviđali visoki dometi. Jasno, za njih još nije kasno. Ali partije kao današnja moraju da postanu Samedov standard na takmičarskim utakmicama.

Izabrane vesti

Perfektnu utakmicu odigrao je i Gajas Zahid, koji je nastavio tamo gde je stao na večitom derbiju, kada je namestio gol za pobedu Mateusu Saldanji. Ovog puta je Norvežanin pogodio za 1:0, a onda pokrenuo majstorskim pasovima iz dubine akcije koje su asistencijama i pogocima završavali Baždar i Ksander Severina.

Dve asistencije Severine takođe mogu da ohrabre stručni štab i probude veru navijačima da često jesenas povređeni brzonogi as može da bukne na proleće i pokaže zbog čega je Duljaj insistirao na njegovom dovođenju minulog leta.

Ono, pak, čime stručni štab Partizana ne može baš da bude presrećan je igra u defanzivi, jer i pored toga što Mladost nije došla do pogotka, mnogo je puta i vrlo lako stizala do šesnaesterca crno-belih. Samo su nespretnost Lučanaca i manjak koncentracije Jakube Siluea, koji je „kampovao“ u ofsajdu, spasili Partizan da ne primi gol. I svakako golman Nemanja Stevanović, koji je u 42. minutu odbranio penal Aleksandru Pejoviću, povratniku u sastav Mladosti.

Druge postave istrčale su na teren na startu drugog dela, a Partizan je odmah stvorio sjajnu akciju koju je prelepim golom sa ivice šesnaesterca krunisao „junoša“ Mihajlo Petrović za 4:0, što je ostao rezultat do kraja utakmice. Drugo poluvreme je bilo manje sadržajno, sa mnogo manje šansi za gol nego u prvih 45 minuta.

PARTIZAN – MLADOST 4:0 (3:0)

/Zahid 4, Baždar 28, 40, Petrović 48/

Stadion: u Larnaki

PARTIZAN: Stevanović - Stojković, Marković, De Medina, Antić - Stjepanović, Natho - Zahid, Severina, Trifunović - Baždar.

Drugo poluvreme: Krunić, Filipović, Živković, Šehović, Roganović, Saničanin, Šćekić, Mirčetić, Petrović, Kalulu, Jevremović, Jovanović.

MLADOST: Stamenković – Andrić, N. Žunić, Leković – Varjačić, Pejović, Lopez, Veličković, Udovičić - Bojić, Silue.

Drugo poluvreme: Samčović, Pribaković, Joksimović, Divac, Ćirković, Tumbasević, F. Žunić, Frajdej, Sremčević, Ćirić, Radivojević.


tagovi

FK PartizanMladost LučaniMozzart Bet SuperligaSamed BaždarGajas ZahidKsander Severina

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara