Partizan čeka da igračima padne cena

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.01.20. | 17:01

Mete su poznate, eventualna realizacija početkom februara

Polovina prelaznog roka je prošla, niko u Partizan nije došao. Što ne znači da neće, pošto se ofanziva crno-belih na potencijalne novajlije očekuje tek u završnim danima zimske pijace. Dotad, čini se izvesnim da niko neće stići u Humsku 1.

Čelnici kluba uveravaju da razloga za paniku ili ishitrene odluke nema, obrazlažu kako je tim Sava Miloševića na svim pozicijama popunjen i da bi svaki novi potpis, navodno, narušio harmoniju unutar ekipe, međutim, suština je drugačija i ogleda se u saznanju da su u taboru osvajača Kupa Srbije pribegli malo drugačijoj taktici u odnosu na prethodne prelazne rokove. Razlog je, ni manje ni više, nego transfer Strahinje Pavlovića.

Izabrane vesti

Činjenica da je mladi štoper prodat Monaku za 10.000.000 evra osnovice i dodatna 3.000.000 u vidu realno ostvarivih bonusa dovela je to toga da klubovi i igrači s kojima Partizan pregovara pokušavaju da iskoriste priliv ogromnih finansijskih sredstava. Tako „roba“ koja je ranije koštala, primer radi, 200.000 evra, sad je duplo skuplja, sami fudbaleri osećaju tu i traže bolje uslove za sebe (Slobodan Rajković zahtevao platu od 500.000 evra), zbog čega su u Humskoj obazrivi i ne žele da kupuju odmah. Čekaju završnicu prelaznog roka, nadajući se da njihove potencijalne mete neće pronaći ulebljenje, pa da ih onda dobiju po pristupačnijim uslovima. Jer manjak vramena direktno utiče i na pad cene.

A pijaca na teritoriji Srbije zatvara se 7. februara, što znači da ima još 18 dana za kupovinu štopera – i to verovatno dvojice – desnog beka (ako ode Nemanja Miletić), rezervnog napadača (projektovanog da odmeni Umara Sadika) i eventualno zadnjeg veznog (ukoliko bi Aleksandar Šćekić našao klub u inostranstvu). Mete su odavno poznate: Slobodan Rajković, možda i Uroš Vitas za mesto u srcu odbrane, Aranđel Stojković na mestu beka, Bojan Matić u ulozi špica i Marko Docić kao zadnji vezni. Naravno, u klubu imaju i rezervne varijante, ako se ništa sa ovog spiska ne realizuje, ali kako se može čuti, spremni su da čekaju prve dane februara i „pojeftinjenje“ kako bi reagovali na tržištu. Pod vinjetom „domaćinskog poslovanja“, ne želeći da se, iako je klub zaradio za miran i lagodan život, razbacuju novcem.

Planovi dobrano mogu da se promene i pod uslovom da neko od stranaca koji su u fokusu inostranih klubova napusti Partizan. Tu se pre svega misli na Umara Sadika, za koga pljušte ponude što iz arapskog sveta, što iz ozbiljnih evropskih klubova. Činjenica da je generalni direktor Miloš Vazura minule sedmice u Italiji preformulisao uslove saradnje sa Romom ukazuje da su crno-beli i Rimljani sve bliži odluci da već do 31. januara (kraj prelaznog roka na teritoriji Starog kontinenta) prodaju Sadika, a u tom slučaju bi Parni valjak zavukao ruku u džep i doveo odgovarajuću zamenu. Samim tim ga i značajno platio, na šta je između ostalog ukazao trener Savo Milošević.

Ovakav plan možda jeste dobar sa poslovne strane, kako bi više novca ostalo u kasi, ali može biti fatalan za ambicije tima. Pripreme su počele pre dve sedmice, što znači da bi kogod da dođe, bio u dobranom zaostatku za ekipom. Što za struku i nije baš povoljna opcija. Na kraju krajeva, svi treneri Partizana u poslednjih sedam godina imali su na pripremama na raspolaganju makar jednog fudbalera angažovanog u zimskom prelaznom roku. Savo Milošević čeka prvog novajliju...

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara