Pao dogovor: Flamengo kupuje Gabigola

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.12.19. | 17:28

Interu novac i verovatno procenti od sledeće prodaje, novom šampionu Južne Amerike šanse da se dobro opari u budućnosti

Eksplozija Gabrijela Barbose, popularnog Gabigola u dresu Flamenga, čime je direktno uticao na osvajanje duple krune, nije mu popravila status u Interu, gde ga definitivno ne žele i uprava Nerazura uporno pokušava da zaradi na njegovoj prodaji.

Posle 34 gola u 41 utakmici Gabigol je izrastao u heroja i idola kluba iz Rija, pogotovo jer je sa dva pogotka River Plejtu doneo toliko čekanu titulu šampiona Južne Amerike. Zbog toga ne treba da bude iznenađenje što će upravo Flamengo najverovatnije biti klub gde će Gabigol nastaviti karijeru od 1. januara.

Izabrane vesti

Flamengov predsednik Rodolfo Landim potvrdio je za brazilske medije da je sa Interom napravio preliminarni dogovor da otkupi Barbosin ugovor po završetku pozajmice poslednjeg dana 2019. godine.
“Flamengo je u razvovoru s Gabigolom duže  vreme i dugo smo prilčali s Interom o toj ideji. Imamo usmeni dogovor o transferu, ali sada sve zavisi od toga šta Gabigol želi“, ističe Landim i otkriva:
“Pitao nas je da o tome razgovaramo na kraju sezone i ne vidim ništa loše u tome. Gaigol je bio vrlo koncentrisan na to da osvojimo Kopa Libertadores i svi smo videli šta može. Drago mi je što je bio maksimalno fokusiran na posao“.

O visini transfera se ne zna mnogo i zasad je sve u formi spekulacija. Navodno, Flamengo je spreman da za transfer izdvoji 20.000.000 evra, plus da Interu da i određene procente od naredne prodaje, dok u Interu ipak žele da naplate novac uložen u njegovu kupovinu leta 2016. godine. A, u pitanju je suma od 30.000.000 evra.

Interu je novac potreba kako bi zakrpio neke troškove iz prošlosti, dok je Flamengo sada u dobrom finansijskom momentu i ima para za trošak. Podsetimo, za Gabigola se poslednjih dana pominjao Atletiko Madrid. 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara