Ovo je kombinacija: Roma dala preko 30.000.000 Betisu za golmana, ali će platiti samo 24.000.000 zbog starog duga

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.07.19. | 14:09

Kakav posao

Kuburi Roma poslednjih godinu dana da nadoknadi veliki gubitak Alisona Bekera na gol crti. Eksperimenti s kupovinom Robina Olsena i Antonija Mirantea propali su već na startu, zbog čega se novi sportski direktor Vučice Đanluka Petraki uozbiljio i rešio da razbije kasu za novog čuvara mreže.

Pravo iz Sevilje, tačnije najuticajniji tamošnji list Estadio Deportivo javlja da je Roma napravila vrlo čudnu kombinaciju sa Betisom u kojoj je za golmana Paua Lopeza izdvojila preko 30.000.000 evram, plus bonuse, ali će na kraju platiti „samo“ 24.000.000 evropskih novčanica. Lopez će već u ponedeljak stići u Rim da odradi lekarske preglede, a onda i završi veliki transfer koji će Romu baš skupo koštati.

Izabrane vesti

TRANSFERI UŽIVO - nedelja, 7. jul

Svakako najinteresantniji detalj u celom transferu je kombinacija koju su Roma i Betis napravili kako bi se došlo do konačne formule. Dakle, Betis je naterao Vučicu da nekoliko puta podigne lestvicu i isplati traženo obeštećenje za Lopeza, ali se onda došlo do zanimljivog rešenja u kojem je Betis praktično otkupio klauzulu Tonija Sanabrije za oko 7.000.000 evra. Radi se klauzuli „50 odsto od naredne prodaje“ za Španca koji je stigao pre tri godine za 7.500.000 evra.

Pau Lopez će sa Romom potpisati ugovor na pet godina. Lopez je u Betis stigao prošlog leta kao slobodan igrač iz Espanjola, a u 35 utakmica u Andaluziji je ostavio odličan utisak. Uostalom, zaradio je i status španskog reprezentativca, a Roma nije želela da odugovlači previše, već je napravila dogovor u kojem su svi zadovoljni.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara