Ostanak u Realu ne dolazi u obzir, Bejl ima samo dva rešenja

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.07.19. | 08:59

Geret bi da ostane, ali mu Zidan ne dozvoljava, njegov agent baca drvlje i kamenje po Francuzu, Đengsu definitivno otpao

Munjevitom brzinom odjeknula je vest da je Real podigao ručnu kočnicu i obustavio pregovore i svaki kontakt s Đengsuom po pitanju transfera Gereta Bejla. Velšanin koji je u jednom trenutku bio na potpis do odlaska u Kinu za brdo para, sada je ponovo u košmarnoj situaciji jer se ideja o skorijem rastanku s Realom nije obistinila.

Istini za volju, Đengsu u celom procesu nimalo nije olakšao ni Bejlu, i Realu. Iako je postojala želja da se Bejlu dodeli plata od 62.400.000 evra bruto, jedan od najmoćnijih kineskih klubova nije želeo da plati obeštećenje zbog čega su, između ostalog, dalji pregovori otkazani. A, da je Đengsu definitivno odustao od Bejla pokazalo se samo nekoliko sati pošto su razgovori obustavljeni, pošto je na zvaničnom klupskom sajtu potvrđen dolazak hrvatskog ofanzivca Ivana Santinija iz Anderlehta za 5.000.000 evra. Đengsu je tako zatvorio oba mesta rezervisana za strance, pošto je samo nekoliko dana ranije u klub stigao Brazilac Miranda

Izabrane vesti

Svojevremeno najskuplje plaćeni fudbaler svih vremena sada se nalazi u procepu i nimalo prijatnoj situaciji. Ostanak u Realu nikako ne dolazi u obzir jer to Zinedin Zidan neće dozvoliti. Ne može, jasno je, Francuz na silu da otera Bejla, ali mu je još prošle sedmice jasno stavio do znanja da u Madridu nije poželjan. Zbog toga Velšanin ima samo dve opcije - da potraži novi klub u Kini ili da pojuri angažman u Premijer ligi, gde se pijaca zatvara za deset dana. Tačnije - 8. avgusta. 

POL POGBA PRELAZI U REAL MADRID – 3,70

Odlazak u Kinu sada se deluje baš kao što je to bio slučaj pre nego što se dogodila cela ova situacija s Đengsuom – kao nemoguća misija. Razlog je taj što su svi finansijski moćni klubovi već popunjeni sa strancima, a pritom je svega šačica onih koji mogu da Bejlu ponude uslove makar slične onim Đengsuovim. U prevodu – minimalne su šanse da će njegovi agenti Džonatan i Džošua Barnet uspeti da „izmuzu“ još nekog za nedeljnu platu od preko 1.200.000 evra! Inače, Barnet senior nimalo nije zadovoljan aktuelnom situacijom, zbog čega osuđuje Zinedina Zidana...
"Vrlo je jednostavno, Zidan ne voli Gereta. Nikada između njih nije postojao normalan odnos. Geret želi da ostane, ali nisam siguran da Zidan želi da on obude tu i dalje. Ima ugovor do 2022. godine, a po mom mišljenju jedan je od tri najboljih igrača na planeti. Ali to ne misli i Zidan. Ako Bejl na kraju bude otišao iz Reala desiće se to samo zato što on to želi, ne zato što ga Zidan ili bilo ko iz Reala tera", poručio je Barnet.

Za Bejla na kraju ostaje najverovatnije samo Premijer liga. A i tamo su opcije praktično ograničene. Jedino se sada Totenhem pominje kao moguća destinacija, mada nije isključeno da se u poslednjem trenutku javi i Mančester junajted. Njegov bivši klub, u kojem je svoju karijeru digao u nebesa, spreman je za eventualni dogovor, ali samo pod uslovom da Bejl pristane na platu od 15.000.000 evra na godišnjem nivou. Totenhem i Real godinama imaju dobre poslovne odnose, pa je moguće da bi dve strane mogle da pronađu adekvatan dogovor.

S druge strane, u Mančesteru su preokupirani potencijalnim odlascima Pola Pogbe i Romelua Lukakua i sada se radi na angažovanju njihovih zamena. Što se Pogbe tiče, njega i novopečenog igrača PSŽ Andera Ereru bi po nekim najavama trebalo da zamene Bruno Fernandes i Sergej Milinković Savić, dok se naslednik Romelua Lukakua još traži. Junajtedu je godinama deficitarna pozicija na desnom krilu, gde je Bejl najviše igrao u eri Kristijana Ronalda. Ali, kako se očekuje da će veliki novac biti uložen u dva ili tri pojačanja u finišu prelaznog roka, male su šanse da će Junajted izdvojiti novac i za Bejla.

Ali da vidimo šta nam završnih deset dana prelaznog roka u Premijer ligi donose...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara