Orlići tresnuli o pod, Radunović sprečio debakl protiv Austrije, polufinale je samo san (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 17.06.19. | 20:25

U Trstu 0:2

(OD IZVEŠTAČA MOZZART SPORTA IZ TRSTA)

Ko visoko leti nisko pada, a Srbija je danas tresnula o teren stadiona “Nereo Roko” u Trstu. Reprezentacija Austrije, koja je u dva kvalifikaciona meča sa Orlićima uzela samo bod, večeras im je održala čas fudbala i podsetila ih da u sportu juče ne postoji i da je svaki dan novo dokazivanje. Negde u međuvremenu Orlići su to zaboravili, pa su već u prvom kolu Evropskog prvenstva na koje su doputovali sa oreolom jendog od favorita iz senke doživeli poraz koji plasman u polufinale svodi u domen teorije - 2:0 za Austriju, ne zasluženih, nego milostivih pošto je samo golman Boris Radunović sprečio ozbiljan debakl.

Izabrane vesti

Hanes Volf i Saša Horvat su bili strelci za Austriju u 37. pa 78. minutu, dok je kod Orlića mesto na završnom Uefinom izveštaju “zaslužio” samo Vukašin Jovanović, crvenim kartonom koji je finiš meča pretvorio u agoniju za izabranike Gorana Đorovića.

I lepo bi bilo da su samo ta tri podatka dovoljna da opišu koliko je u stvari Srbija večeras podbacila, ali nisu. O problemima u igri srpskog tima mogla bi knjiga da se napiše. A mogao bi da se ostavi i prazan papir, jer otprilike takva će biti uspomena na ovaj meč. Veliko razočaranje, posebno imajući u vidu da Srbija može mnogo bolje od ovoga, ali posle poraza od dva gola pitanje je da li će joj i najbolja igra biti dovoljna za polufinale, pošto joj sada igraju samo pobede nad Nemačkom i Danskom u poslednja dva kola. Možda čak ni to...


SRBIJA - AUSTRIJA 0:2 (0:1)
/Volf 37, Horvat 78/

Stadion: Nereo Roko, Trst.
Gledalaca: 5.421.
Sudija: Andreas Ekberg (Švedska).

Srbija (4-3-3): Radunović - Gajić, Jovanović, Milenković, Bogosavac - Lukić, Mašović (od 58. Račić), Pantić (od 58. Ranđelović) - Živković, Jović, Radonjić.

Austrija (4-2-3-1): Aleksander Šlager - Ingolič, Danso, Poš, Ulman - Lienhart (od 77. Ljubičić), Ljubić - Volf (od 78. Kalajdžić), Ksaver Šlager, Horvat - Honsak (od 84. Balić).


Da neće sve teći kako su zamislili u stručnom štabu Gorana Đorovića videlo se već u prvim minutima utakmice. U skladu sa očekivanjima, Austrijanci su prepustili loptu srpskim igračima, ali su oni retko znali šta će sa njom. Luka Jović je bio toliko odsečen da je jedva dotakao loptu u prvom poluvremenu. Nemanja Radonjić je u nekoliko navrata na brzinu “zgazio” čuvare, ali su mu ti prodori - Kevin Danso ni očima nije mogao da ga isprati - toliko podigli samopouzdanje da je postao neoprezan, pa je saigrače iz defanzive bacao u neprlike. Andrija Živković se više isticao u defanzivnim zadacima. U napadu - nevidljiv.

Utisak je ipak da je najviše škripalo na sredini terena. Austrijski blok nas je paralisao. Od štopera do zadnjih veznih i nazad - to je otprilike bilo sve što smo probali. Imali smo i nekoliko prekida da probamo nešto tu da izvučemo, ali ama baš ništa. Taj jedan pokušaj Jovića iz 36. minuta bio je sve od srpskog tima za poluvreme. Premalo da bi se Austrijanci uopšte nasekirali. Oni su danas bili zreliji. Čekali su svoje šanse i znali kako da ih koriste. Posebno kada su nanjušili nedostatak ideje u reprezentaciji Srbije.

U 29. minutu spasio nas je Boris Radunović odbranivši udarac Ksaveru Šlageru posle pasa Saše Horvata. U 37. minutu nije mogao ništa. Srpska odbrana je mislima odlutala sa terena. Izblokiran je prvo Matijas Honsak, sam kao duh je bio Horvat, koji je gađao u stativu. Tu je potpuno nezaštićen i Hanes Volf i to je 1:0. Defanzivci Srbije okretali su se oko sebe kao mačka koja juri svoj rep.

Nastavak meča doneo je nešto ofanzivniju Srbiju, doneo je i neke šanse, imao ih je dve Jović, pogodio je i prečku u 50. minutu, jednom je i Radonjić bio potpuno sam na suprotnoj stativi, međutim nisu to baš bile toliko lake situacije da bismo uspeli da ih realizujemo i barem se porvamo za bod ili tri. A i da smo neku iskoristili pitanje je bismo li mogli do preokreta, jer pravo je čudo kako još neka lošta nije završila u Radunovićevoj mreži. Svaka kontra bila je potencijalno fatalna. Na bekovima je mogao konvoj da prođe, a ne uporna austrijska krila Horvat i Volf koji su nas sve vreme urnisali.

U napadu je Radonjić - uz sve zamerke - jedini nešto uspevao da napravi, Živković je pokušavao, ali ga lopta nije slušala, defanzivu smo prosto prestali da igramo. I za 90 minuta prešli smo put od ekipe koja je najavljivala napad na titulu do tima koji bi morao da bude zadovoljan što je večeras primio “samo” dva komada. Loše. Mnogo loše.

EVROPSKO PRVENSTVO U21 - 1. kolo:

Grupa A

Nedelja

Poljska - Belgija 3:2 (1:1)
/Zurovski 26, Bjelik 52, Šimanski 79 - Leja 16, Kolos 84/

Italija - Španija 3:1 (1:1)
/Kjeza 36, 64, Pelegrini 82 - Sebaljos 9/

Grupa B

Ponedeljak

Srbija - Austrija 0:2 (0:1)
/Volf 37, Horvat 78/

21.00 (1,60) Nemačka (4,00) Danska (5,70)

Grupa C

Utorak
18.30: (3,60) Rumunija (3,20) Hrvatska (2,05)
21.00: (2,60) Engleska (3,00) Francuska (2,75)

TABELA DRUGOPLASIRANIH

*Kvote su podložne promenama

Foto: UEFA


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara