Šon Longstaf protiv Totenhema
Šon Longstaf protiv Totenhema

Ono kad te vide kao kravu muzaru: Njukasl traži Junajtedu 55.000.000 za momka sa 16 utakmica u nogama

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.07.19. | 08:55

Pregovori na ivici pucanja

Nemanja Matić bi mogao da ode, jer Ole Gunar Solskjer se opasno zatresakao u Njukaslovog Šona Longstafa. Tako su bar pisali ostrvski mediji, ali po svemu sudeći ništa od posla, jer na Old Trafordu su ostali šokirani kada im je sa Sent Džejms Parka stigao signal da mogu da vode 21-godišnjeg vezistu samo za 55.000.000 evra!

Kolika je u stvari razlika u procenama dva kluba najbolje se vidi kad pišemo u originalu – u funtama. Njukasl dakle traži okruglo 50.000.000, dok Junajted smatra da je realna tržišna vrednost oko 20.000.000 iliti oko 22.260.000 evra.

Izabrane vesti

Za neki drugi klub možda i jeste. Za Mančester junajted očigledno važi posebna cena, jer i na severu znaju koliko ima love na Teatru snova. To što su dali tačno 50.000.000 za Kristal Palasovog Arona Van-Bisaku očigledno je bio mač sa sve oštrice. Englezi kao da sada vide Junajted kao “kravu muzaru”.

Govorio je o tome i sam Solskjer, dok je aktuelna bila tema dolaska Harija Megvajera za koga je Junajted nudio čak 78.000.000 evra što bi ga učinilo najskupljim štoperom u istoriji fudbala. Lester je svejedno tražio čak 90.000.000.
Još smo na tržištu, ali moramo da budemo strpljivi. Ne moramo da preplaćujemo igrače. Treba da dovodimo prave igrače po pravoj ceni”,  rekao je Norvežanin,

Nije naravno neuobičajeno u svetu fudbala da kupac i prodavac različito vide vrednost jednog igrača, da na kraju pronađu neko kompromisno rešenje, ali ovo je ipak prevelika razlika, pa Dejli Mejl piše da su pregovori na ivici pucanja. Uostalom, Longstaf je u Premijer ligi debitovao tek u decemrbu i do sada je sve skupa odigrao 16 utakmica za Svrake.

Najviše bi ovde mogao da istrpi upravo sam igrač. Očajnički je želeo u Junajted, a njegovi menadžeri su još u martu odbili pregovore oko novog ugovora sa Njukaslom.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara