Ode Fejsa! U Primeri do kraja sezone

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.01.20. | 11:20

Pozajmica, bez prava otkupa

Ni Dušan Jovančić, ni Aleksandar Šćekić. Bilo je interesovanja za fudbalere Crvene zvezde i Partizana, međutim, Alaves je rešenje za poziciju zadnjeg veznog pronašao daleko od Balkana. Umesto kupovine u Beogradu, baskijski klub je rešio da dovede – Ljubomira Fejsu.

Prema informacijama sa lica mesta, 31-godišnji igrač sredine terena krenuo je jutros iz Lisabona i tokom dana bi trebalo da doputuje na Mendizorozu, gde ga očekuju lekarski pregedi i potpis. S tim da se u Alaves ne seli kao novi fudbaler tog kluba, već stiže na pozajmicu do kraja sezone.

Izabrane vesti

Posle tog perioda Fejsa u obavezi da se vrati na Luž, jer ga papiri vezuju za Benfiku do leta 2021. To znači da će Portugalci u narednom prelaznom roku pokušati da ga prodaju, ali ne Alavesu, već nekom moćnijem platiši, pošto u dogovor sa Baskima nije uključena opcija otkupa.

Fejsa se ove zime našao na transfer listi, pošto je u prvom delu sezone odigrao samo pet utakmica. Trener Bruno Laž ga je triput koristio na mečevima Primeire, te dvaput u grupnoj fazi Lige šampiona, ali je bilo jasno da na njega ne računa. Javili su se najpre Turci, Sivas je nudio 600.000 evra za pozajmicu do kraja sezone, u igri je bila i Antalija, poslednjih dana pominjalo se da ga žele još dva kluba iz Španije, Real Sosijedad i Hetafe, ali njihovo interesovanje nije bilo dovoljno snažno kao Alavesovo.

Tim Asijera Garitana nalazi se na 14. poziciji na tabeli La Lige, sledi mu borba za opstanak, a ako testovi fizičke spreme pokažu da je u zadovoljavajućoj formi mogao bi da debituje već na nedeljnom gostovanju Sevilji.

(FOTO: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara