Od svih kandidata za Ligu šampiona Lacio igra najbolji fudbal: Sergej utišao Meacu, Rimljani nadomak četvrtog mesta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.03.19. | 22:27

Nebeskoplavi savladali Inter golom srpskog veziste u 13. minutu - 1:0

Drugi su više ulagali, imaju zvučnija imena i na papiru bolje timove, ali od svih ozbiljnih kandidata za plasman u Ligu šampiona čini se da rimski Lacio igra najbolji fudbal u ovom trenutku. Ekipa Simonea Inzagija ne igra previše lepršavo, igra onu igru koja u ovom trenutku donosi rezultat protiv snažnih protivnika. Dobro su postavljeni, odgovorno se brane i čekaju svaku priliku da kazne otvoreni prostor pred protivničkim golom. Jednu takvu iskoristili su ove večeri na Đuzepe Meaci, gde su slavili golom Sergeja Milinković Savića iz 13. minuta igre - 1:0 (1:0).

Srpskom vezisti u ključnom trenutku utakmice sjajno je asistirao Luis Alberto, koji je po ko zna koji put pokazao da sa loptom bukvalno može da uradi sve što pomisli. Video je da će se Sergej izvući na drugu stativu, a onda je prebacio kompletnu odbranu domaćina i spasa za svemoćnog Samira Handanovića u tom trenutku nije bilo. Svemu tome prethodio je jedan u nizu ubitačnih kontranapada Inzagijevog tima.

Izabrane vesti

Inter je napadao gotovo čitav meč, ali je samo u par navrata bilo ozbiljnih problema pred golom Strakoše. U finišu prvog poluvremena kada je zapretio Balde Keita, a onda i sredinom drugog poluvremena kada je nekoliko ozbiljnih napada povezao Mateo Politano, ali nijedan njegovo udarac nije išao u okvir gola gostiju.

Sa druge strane, Lacio se opredelio na kontranapade, kojih je najviše bilo u prvoj polovini drugog poluvremena, kada su svoje šanse propuštali Kaisedo i Imobile. Sama završnica meča protekla je u grčevitom čuvanju gostujućeg gola, Spaleti je na teren poslao Najngolana, Kandrevu i Žoaa Marija, ali nije dobio ono što je želeo, a to je izjednačenje rezultata.

Lacio sa utakmicom manje u ovim trenucima ima pet bodova manje od trećeplasiranog Intera, odnosno samo tri od četvrtoplasiranbog Milana. Rimljani već u sredu imaju teško gostovanje izuzetno raspoloženom SPAL-u, dok će Inter u prilično nezgodnom trenutku na gostovanje Đenovi.

SERIJA A - 29. KOLO:

Petak

Kjevo – Kaljari  0:3 (0:3)
/Pizakane 16, Žoao Pedro 33, Jonica 44/

Subota

Udineze -  Đenova 2:0 (1:0)
/Okaka 4, Mandragora 61/

Juventus – Empoli 1:0 (0:0)
/Ken 72/

Sampdorija – Milan 1:0 (1:0)
/Defrel 1/

Nedelja

Parma - Atalanta 1:3 (1:1)
/Žervinjo 8 - Pašalić 24, Zapata 75, 90+3/

Frozinone - SPAL 0:1 (0:1)
/Vikari 13/

Fiorentina - Torino 1:1 (1:1)
/Simeone 7 - Bazeli 34/

Roma - Napoli 1:4 (1:1)
/Petoti 45pen - Milik 2, Mertens 49, Verdi 54, Junes 81/

Bolonja - Sasuolo 2:1 (0:0)
/Pulgar 68pen, Destro 90+6 - Boga 90+2/

Inter - Lacio 0:1 (0:1)
/Milinković Savić 13/

NAPOMENAKvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Sergej Milinković Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara