OCENE - ZVEZDA: Ivanićeve pamučne noge – prednost i najveći usud; Rodić i Jovičić – školski

Vreme čitanja: 4min | sre. 24.07.19. | 23:21

Ban najslabija karika, lopta nije slušala Marina i Jovančića...

MILAN BORJAN / – Ovo su utakmice kakve golmani najviše vole. Zaradio je premiju za koncentraciju i prisustvo na terenu. Saigrači su ga ostavili bez posla. Praktično nije imao potrebe da se druži sa loptom...

FILIP STOJKOVIĆ 6,5 – Osetilo se dugo izgnanstvo iz ozbiljnih planova Vladana Milojevića u igri prošlogodišnjeg desnog beka. Na pripremama je često bio štoper, pa je imao žestoke oscilacije tokom večerašnje bitke. Daleko od nekadašnjeg nivoa, susret sa Helsinkijem mu je poslužio da pre svega počne da hvata ritam. Imaće dve nedelje fore da se „namesti“. Sasvim dovoljno.

Izabrane vesti

NEMANJA MILUNOVIĆ 6 – Napravio je ozbiljan propust kada je izgubio duel sa deset centimetara nižim igračem i praktično otvorio jedini napad Helsinkija. Kiks je pokrio Rodić, ali će bivši reprezentativac Srbije morati da iz igre izbaci povremenu nonšalanciju i višak samopouzdanja. Takvim ponašanjem se klizi u sindrom Bojana Miladinovića Kapke. Navijači Zvezde znaju šta to znači.

SRĐAN BABIĆ 6,5 - Vrlo korektno, bez panike i suvišnih poteza. Nije bio toliko opterećen, pa je kroz lako iznošenje lopte i dobijene duele sa Riskijem dizao samopouzdanje.

MILAN RODIĆ 7 – Ako postoji školska bekovska partija, onda je to ono što je pružio potencijalni reprezentativac u večerašnjem duelu protiv Helsinkija. Uvek na mestu, taktički savršeno postavljen, stigao je da uklizavanjem pokrije Milunovićevu brljotinu sa početka drugog poluvremena. Značajno je podigao formu u odnosu na proleće. Sigurno ima još neiskorišćenih sirovina u njegovoj igri, posebno kada je reč o ofanzivnim akcijama. Ali i tu je bio prisutan.

BRANKO JOVIČIĆ 7 – Moraće Horhe Kanjas da iscedi suvu drenovinu i pojede travu kako bi Zvezdinog pitbula izbacio iz postave. Nema tu prostora za oduševljavanje, ima mnogo lopti unazad, ali Branko Jovičić je sve radio po pravilima Milojevićeve službe. Sve je bilo školski. Svaka pukotina je na vreme zatvorena. Imao je i ofanzivnih momenata, kao kada je Marina izbacio u kontru za stopostotnu šansu Ivanića. Vrlo značajan igrač za krvotok Milojevićevog tima. Ili je takav utisak ostavila utakmica sa Helsinkijem.

DUŠAN JOVANČIĆ 6 – Lopta ga jednostavno nije slušala. Delovalo je ponekad da sporo reaguje, i još sporije misli. Kao da još nema dovoljno kiseonika u plućima, što se videlo u drugom poluvremenu kada je narodski rečeno – pao. Moraće Milojević da se pozabavi njegovom igrom u poslednjoj trećini terena gde je bezopasan. Njegove fudbalske ideje ne prati realizacija i konkretan učinak, mada zna da lepo odigra sa Marinom na malom prostoru.

EL FARDU BEN (do 85. minuta) 5,5  – Nisu se navijači Crvene zvezde navikli na ovakva njegova izdanja. Posebno kada Marakana gori. Tih, skroman, nenametljiv – neuticajan. To bi bilo to. Nije se pojavljivao ni u međuprostoru, prekidi su mu bili lako čitljivi, grešio u osnovnim elementima. Istrpeo ga je Vladan Milojević skoro do samog kraja i menjao mu polja delovanja, valjda verujući da će uhvatiti ritam. Za sada baš teško ide.

MARKO MARIN 6,5 – Majstor na malom prostoru, željan igre, ponekad i previše. Nije ovo bila njegova najbolja utakmica. Ni blizu. Pas mu je stalno bio za deset posto jači ili slabiji u odnosu na zamišljene koordinate, sve do 90. minuta kada je izvukao centaršut za konačnih 2:0. Gustina Helsinkijeve odbrane ga je izmorila u ključnim trenucima, kada je trebalo da podeli pas. Mnogo grešio, čak gubio i duele jedan na jedan, koje mora da dobija i sa jednim zatvorenim okom. Moraće da se podigne energetski što pre, dobra stvar je što hoće da preuzme odgovornost.

MIRKO IVANIĆ (do 63. minuta) 7,5 – Njegove pamučne noge su njegova najveća prednost, ali i njegov potencijalni usud pred strogom publikom sa zapadne tribine. Trener Milojević ga je postavio uz desnu aut liniju i – pogodio pravo u centar. Napravio je bivši kapiten Vojvodine ozbiljan skok u odnosu na prethodne mečeve. Pomerio je kičmu Alhu, stalno flertovao sa asistencijom, sve dok nije pogodio Boaćija za vodeći gol. Jedna od najboljih utakmica u Zvezdi, uz ogradu da je skakao po nervnim završecima publici prilikom nešto slabijih ulazaka u duel, kada je povlačio noge. To se na najvećem srpskom stadionu ne prašta.

RIČMOND BOAĆI (do 73. minuta) 7 – Raste Zvezdin Boaćko. Koliko je bila delotvorna utakmica sa Suduvom videlo se i tokom večerašnjeg duela. Kao ajkula krv osećao je i najmanji mogući prostor da se ušunja i napravi nemir u gustoj odbrani finskog prvaka. Još nije na nekadašnjem nivou, ali je na dobrom putu da postane ozbiljno oružje u napadu na Ligu šampiona. Sa njegovom ubojitošću sve će biti mnogo lakše. Ostao bez snage u drugom poluvremenu

 IZMENE 

MILAN JEVTOVIĆ (od 63. minuta) 6 – Uneo brzinu, dao igri dubinu. Morao da realizuje stopostotnu šansu pet minuta pre kraja...

MILAN PAVKOV (od 73. minuta) 7 – Vi, iz kancelarija Crvene zvezde, čujte i počujte: Ne prodajte ovog momka do poslednjeg dana prelaznog roka. Mezimac navijača ponovo je bacio Marakanu u delirijum i ponovo se savršeno naklatio na kosti umornim štoperim Helsinkija. Kada god uđe uvek se nešto dešava, što smo videli kod drugog gola. Nije bilo u njegovom stilu, ali jeste „inzagijevski“, kao potvrda da će Pavkov tek biti od koristi

ALEKSA VUKANOVIĆ (od 85. minuta) – Malo vremena za konkretan učinak i ocenu.


TRENER VLADAN MILOJEVIĆ 7 – Sve je bilo određeno na nivou ozbiljnog tima u ulozi favorita. Pripremio igru protiv zone Helsinkija sa trojicom štopera i šest veznih igrača. Pogodio sa Ivanićem na desnoj strani, napravio pravovremene izmene, ako izuzmemo dugo prisustvo Bena. Kada se podvuče crta ostaće zapisano da je Crvena zvezda zabeležila rutinsku pobedu. Bilo je manjih oscilacija u igri crveno-belih, labavog ulaska u drugo poluvreme. Moraće Milojević to da saseče i energetski podigne tim.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara