OCENE – ZVEZDA: Ivanić raste kao Ben, Babić brijao kako Milojević voli

Vreme čitanja: 4min | čet. 25.04.19. | 21:45

Vladan Milojević i posle druge sezone u Ljutice Bogdana bez poraza u večitim derbijima

MILAN BORJAN – Lako je zaradio dnevnicu. Saigrači i vrlo siromašan derbi ostavili su ga bez udarca u okvir gola rivala do penala Rikarda. Više je puta udario loptu nogom, nego rukom. Sačuvao prisebnost da lako neutrališe udarac Zdjelara u zaostavnom vremenu. Za golmana takvog kvaliteta to je bila obična prašina. Prosto je nemoguće u takvim okolnostima uopšte mu dati ocenu.

FILIP STOJKOVIĆ 6,5 – Odlično krenuo. Sve što je vredelo u prvom poluvremenu u Zvezdinoj igri poteklo je sa strane popularnog Žuleta. Siromaštvo derbija u prvi plan  izbacilo je njegovo nadumrdivanje sa Danilom Pantićem. Imao odličan šut u uvodnoj fazi, kasnije je kuburio sa centaršutevima.

Izabrane vesti

NEMANJA MILUNOVIĆ 6,5 – Partizanova odbrana ga nije iskušavala, mada je bilo prostora. Dali su crno-beli dovoljno prostora nekadašnjem članu BATE Borisova da stekne mirnoću i potom sve zaključa. Odradio derbi na čisto iskustvo, bez preteranje potrošnje. Ili se bar tako čini sa tribina. Moraće svakako da podigne nivo igre do evrpskih kvalifikacija.

SRĐAN BABIĆ 7 – Položio ispit, bio opklada na koju se Milojević kladio. Često na Marakani pričaju kako zlatni Orlić ima sve pridispozicije da postane vrhunski štoper, ali da mora da prevaziđe ono lalinskog u sebi. Večeras je dobro „brijao“, nije se libio da odere i sopstvenu zadnjicu, shvativši da je to put do ozbiljnih liga. Rikardo mu je jednom prodao tunel, ali je to zanemarljivo obzirom na broj dobijenih duela i vrlo dobro postavljanje.

MILAN RODIĆ 6 – Možda je to bio deo taktike Vladana Milojevića, ali u većem delu meča Zvezdin levi bek je igrao do „kofe“, ne pružajući nikakvu podršku Ivaniću. Samo je želeo da se koncentriše na defanzivu, i zaustavljanje Bambija Tošića. Odbrambeno na evropskom nivou, ali dolaziće mečevi kada će Rodić prosto morati da pravi višak.

BRANKO JOVIČIĆ do 72. minuta 6,5 – Utakmica kao stvorena za njega. Malo prostora, mnogo kontakata i čvrstih duela. U tom svojevrsnom „hrkljušu“ Zvezdin zadnji vezni se dobro snašao. Njegova partija može da se opiše engleskom poštapalicom „običan dan u kancelariji“. Nije napravio prevagu pasovima unapred, mada nije grešio prilikom pritiska Miloševićevog tima.

DUŠAN JOVANČIĆ 6,5 – Znao je i za bolje partije u crveno-belom dresu, mnogo bolje. Utakmica, sa odrazom derbija prosečnih italijanskim timova, oduzela je plemenitost tihom momku sa Crvenog krsta. Više je bio tu da stigne, faulira i odigra na siguricu. Povremeno se rotirao sa Marinom i tada je bio mnogo opasniji. Kada je Zvezda došla do sigurne prednosti opustio se, i dizao Marakanu na noge.

EL FARDU BEN do 70. minuta 6,5  – Očajno ušao u derbi, bez ravnoteže u nogama i koncentracije u glavi. Padao je kada nikog nije bilo blizu njega. Ipak, verovatno je posle ribanja od strane Vladana Milojevića pokazao koliko je zapravo opasan. Kada je počeo da se kreće između linija Partizanovog bloka, šampion je počeo da deluje ozbiljnije. Pobegao je Uroševiću kod odlučujuććeg momenta meča, a potom mirno realizovao jedanesterac.

MARKO MARIN 6,5 – Prosuo je dva magična poteza, ali to je daleko manje od onog što je, vrlo verovatno, i on sam očekivao. Bio je u kavezu Partizanovih igrača u većem delu prvog poluvremena. Često i frustiran, jer je ostao bez lopti i igre sa licem prema Stojkovićevom golu. Nosio je u zubima veliku nervozu, na kraju skrivio i penal nad Zdjelarom...

Mirko Ivanić

MIRKO IVANIĆ 7,5 – Pronašao je sebe u crveno-belom dresu! Njegova priča je identična onoj koju je imao El Fardu Ben u prvih šest meseci na Marakani. Ima tu svega, ali sada se može konstatovati da će u evropskim kvalifikacijama nekadašnji kapiten Vojvodine biti ozbiljno pojačanje. Posebno kada bude bude do perfekcije uigran sa Marinom.

MILAN PAVKOV 6 – Najslabija partija visokog napadača u utakmicama velikog naboja. Samo jedan pokušaj… Izgubio je pregršt duela sa mladim Pavlovićem. Odsečen, mogao je samo da predstavlja opasnost u vazdušnim duelima daleko od Stojkovićevog gola.

IZMENE

Marin, Vukanović i Milunović

ALEKSA VUKANOVIĆ od 70. minuta 7 – Ušao na teren sa nožem u zubima. Dao je Zvezdi dubinu i namirisao da bi Urošević mogao još jednom da mu otvori prostor.  Igrač takvih karakteristika bio je potreban crveno-belima možda i mnogo ranije. Debi u večitom derbiju pamtiće po golu. Sve je perfektno uradio u tom 80. minutu.

GORAN ČAUŠIĆ  od 72. minutu – Ušao da održi tempo i Jovičićev nivo. Malo minuta za konkretnu ocenu.

VUJADIN SAVIĆ od 90. minuta – Ušao da pojača skok.

TRENER

VLADAN MILOJEVIĆ 6,5 – Sve je nagoveštavalo da će njegov tim pokazati staru anomaliju sa derbija. Zvezda nije igrala fudbal u dobrom delu meča. Bez vezanih pasova, crveno-beli su progledali tek posle vodećeg pogotka sa penala. Činjenica je da su ovakvi mečevi poslastica trenera crveno-belih. Ostavio je dugo bez šuta crno-bele, kao svojevremeno Spartu ili Salcburg, potom i pogodio sa pruženjem šanse Babiću i uvođenjem Vukanovića. Otišla je ova noć na njegovu stranu.  Zvezda je delovala kao taktički skockan tim, pa je Milojević i drugu sezonu ostao bez poraza u sudarima sa večitim rivalom (dve pobede i četiri remija).


tagovi

160. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara