OCENE ZVEZDA: Boaći se nije ni dobro kretao, Ivanić personifikacija igre crveno-belih

Vreme čitanja: 4min | sre. 10.07.19. | 08:38

Pohvale zaslužili Borjan i Jovičić

MILAN BORJAN 7 - Bez mnogo zajedničkih treninga sa novom odbranom je stao na gol. I zaslužio je sve pohvale, jer je u drugom poluvremenu, tokom totalne dezorganizacije u Zvezdinoj igri, sačuvao koncentraciju. Ponovo je pokazao znanje i kvalitet tako potreban za čuvara mreže crveno-belih. Odbranio je prvu zicer situaciju. Potom i drugu. Moraće i ostali da ga prate ako žele ponovo da igraju bitnu ulogu u kontinentalnim takmičenjima.

MARKO GOBELJIĆ 5,5 – Donekle, samo donekle, može da mu predstavlja opravdanje – kao i celoj ekipi – da je izašao iz pripremnog perioda. Nikako u prvom poluvremenu nije uspevao da spusti mušicu. Bacio je mnogo centaršuteva u bunar. Bez mirnoće u situacijama koje su mogle da ga promovišu u junaka. Izugbio je kasnije i koncentraciju.

Izabrane vesti

NEMANJA MIILUNOVIĆ 6 – Delovalo je da će odigrati najbolji meč u Zvezdinom dresu. Bio je dominantan u dobrom delu prvog poluvremenu, patrolirao nebom iznad Litvanije. Vešto uvaljivao laktove Topčagiću i Tadiću. Međutim, problem je nastao onog trenutka kada su igrači Suduve počeli da iskusnog štopera hvataju na ničijoj zemlji, daleko od Borjanovog gola. Imao problem sa brzinom Gotala.

SRĐAN BABIĆ 5,5 – Kritično je to izgledalo. Iako nije imao pauzu gurnut je u vatru protiv objektivno limitiranog rivala. Nekoliko puta je kasnio u vazdušnim skokovima i proceni i bacao pod noge ono u čemu je bio mnogo bolji, iako mu kao štoperu to nije primaran zadatak. Preciznim pasovima levom nogom lepo je menjao strane i dijagonalama probijao prvu liniju Suduvine odbrane. Lako dobio žuti karton, potom se kockao sa još nekoliko startova. Moraće Vladan Milojević da mu sakrije mane.

MILAN RODIĆ 6,5 – Ne računajući Milana Borjana najbolji deo Zvezdine odbrane. Nepogrešiv u skoku, vratio je i nekadašnju agresiju na zemlji. Pokazao koliko je značajan za sistem Vladana Millojevića kada je na maksimumu defanzivnih sposobnosti. Za bolju ocenu nedostajalo je više proboja po levom boku, kao i mirnoća u dobroj situaciji prilikom prekida. Jedan od boljih u Zvezdinom timu.

BRANKO JOVIČIĆ 7 do 70. minuta – Imalo ga je na svakom delu terena, statistika će verovatno pokazati da je igrač sa najviše oduzetih lopti u crveno-belom dresu. Borben, sposoban da bez faula osvoji loptu, stvarao je prevagu na Zvezdinu stranu u prvom poluvremenu. Čak ga je i pas slušao. Počela je Zvezda da puca po centrali kada je izašao iz igre, stvarali su se krateri između linija.

DUAN JOVANČIĆ 6 – Odličan početak, elegancija u nogama i lopta kao u sefu. Sve bi bilo gotovo idealno da nekadašnji igrač Vojvodine nije imao loš procent dobrih šuteva iz opasne zone. Moraće da poradi na toj karateristici u igri. Mnogo slabije je delovao u drugom poluvremenu. Kao retko kada je bio nervozan.

MIRKO IVANIĆ 5 – Počeo odlično, napadao nebranjeni prostor, bio stalno u trouglu, spreman da pošalje loptu napred. On je personifikacija Zvezdinog izgleda u Litvaniji. Završio je katastrofalno. Nekako lenjo i ravndušno. Propustio je mnogo prilika da promeni ritaam i učini kompletnu sliku boljom. Pitanje je veliko da li na sto može da izvuče želju i agresivnost kao adute, kada ne može da se nametne kroz pas.

EL FARDU BEN 5 – Totalno razočarao. Dobro, reći će neko da je reprezentativac Komrskih Ostrva bio disciplinovan. Ali valjda smo od njega to i navikli. I on je onaj kome je nedostajao poker izgubljenih karakteristika. Loše šutirao u nekoliko situacija, duele koje je morao da dobije – nije.  Promašio i zicer. Moraće da se podigne.

MARKO MARIN 5,5 – Ovde dolazimo do silovanja sistema. Moraće Milojević da objasni samo čijom krivicom. Jeste Marin dao gol loptu Benu, imao još nekoliko odličnih driblinga. Kada se podvuče crta  jako malo. Ponekad se zaletao sam na zgusnut blok Suduve i to bez preke potrebe. Bili su to premabiciozni pokušaji koje će Milojević morati da kanališe. Ne zaboravite da Marin ipak nije Mesi.

RIČMOND BOAĆI 5 do 71. miuta – Ovde ne može da se upotrebi ni ona šaljiva konstatacija o tome kako se u nedostatku dobrog učinka napadač dobro kretao. Ne, Boaći se nije dobro kretao. Imao je samo jedan dobar pokušaj sa 16 metara. Ostalo za zaborav. Deluje teško kao tokom kompletnog pripremnog perioda. Govor tela pokazuje da će se teško vratiti u nekadašnju formu. Napustila ga je i anticipacija.

IZMENE

HOSE KANJAS 6 od 69. minuta – Debitovao u zvaničnim mečevima za Zvezdu. Izugbio loptu u opasnoj zoni. Malo za konkretan učinak.

MILAN PAVKOV 6 od 70. minuta – Pokazao možda i više nego Boaći. Oštro ulazio u kosku par puta.

TRENER VLADAN MILOJEVIĆ 5,5 – Videlo da se trener Crvene zvezde pripremio utakmicu baveći se detaljima u igri Suduve. Prilikom prekida domaćina Milunović je čuvao dijagonalu, i bio na roglju šenesterca. Ostalo – za zaborav. Možda i ne treba da blista srpski šampion u ovom periodu, ali za tako pedantnog stručnjaka je zabrinjavajuće da Zvezda ispusti konce utakmice. I da se u ofanzivi osloni na situacije jedan na jedan i imrprovizaciju. To onda nije Zvezda koju on želi da vidi. Navikao je Milojević rutinski da rešava ovakve dvomeče, ali… Sigurno će ga u narednih 48 sati oblivati hladan znoj. Možda što je ranije morao da reaguje sa izmenama.

Foto: FK Crvena zvezda


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara