San i Gardijan o Milivojeviću
San i Gardijan o Milivojeviću

OCENE SRBA U LIGAMA PETICE: Milivojević u timu vikenda, „padrone“ Lazović u Napulju, Dmitrović podelio Španiju

Vreme čitanja: 6min | pon. 08.04.19. | 16:49

Ispod očekivanja su bili Nikola Maksimović, Neven Subotić, Mihailo Ristić i Nemanja Radonjić

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Luka Milivojević nastavlja da pruža standardno dobre partije i da nemilosredno pretvara penale u golove. Srpski fudbaler je na korak od rekorda Endija Džonsona koji je pre 14 godina postigao 11 golova se bele tačke u jednoj sezoni. Luka je stigao do 10 realizovanih jedanaesteraca od 11 izvedenih. Hladnokrvan je bio i Luka Jović koji je u stilu velikih golgetera izveo penal u poslednjem minutu sudijske nadonkade. U listu strelaca su se upisali i Marko Grujić i Darko Lazović koji je postigao jedan od najlepših golova ovog vikenda. Dobre partije su pružili Aleksandar Kolarov, Nikola Milenković, Matija Nastasić, Vukašin Jovanović i Stefan Mitrović. Ispod očekivanja su bili Nikola Maksimović, Neven Subotić, Mihailo Ristić i Nemanja Radonjić.

Izabrane vesti

ENGLESKA

LUKA MILIVOJEVIĆ iz nedelje u nedelje potvrđuje svoju klasu i nije iznenađenje da se nalazi među deset igrača sa njbojom prosečnom ocenom u dosadašnjem delu šampionata. I protiv Njukasla, Luka je pretvorio najstrožu kaznu u gol i uknjižio još jednu sedmicu u ovoj sezoni. San je Luku nazvao “snajperom” Kristala Palasa s bele tačke. Kako i ne bi kad je kapiten londonskog kluba, posle promašenog penala protiv Evertona,  realizovao 10 jedanaesteraca i deli ga samo jedan penal od rekorda Endija Džonsona koji je u sezoni 2004/2005 jedanaest puta zatresao mrežu s penala. Na kraju, Luka je izabran u Gardijanov tim vikenda u Engelskoj pošto su se računali i mečevo u Premijer ligi, i mečevi u FA Kupu. 

ITALIJA

DARKO LAZOVIĆ je uz Gorana Pandeva bio najbolji igrač Đenove na San Paolu protiv Napolija. Srpski reprezentativac nije postigao samo prelep gol već je bukvalno gospodario celim bokom terena na kojem je dejstvovao i zahvaljujući njemu se nije osetio hendikep Grifona koji su više od sat vremena igrali s igračem manje. Darko je od većine medija dobio sedmicu za svoj nastup a od nekih je proglašen i za najboljeg aktera meča, poput Korijere delo sporta koji ga je nazvao "padroneom", odnosno gazdom na terenu, .

Korijere proglasio Lazovića igračem utakmice
Caption

IVAN RADOVANOVIĆ je ušao u igru u poslednjih 15 minuta i dao je svoj doprinos u osvajanju boda Đenove koji ima veliku specifičnu težinu u  borbi za opstanak. Naš fudbaler je i pored male minutaže od Gazete zaradio 6 uz obazloženje da je garantovao snagu na sredini terena Đenovi u završnici meča.

NIKOLA MAKSIMOVIĆ, kao i komplentan odbrana Napolija, sa izuzetkom golmana Karnezisa, je podbacio. Pandev je radio šta je hteo u prvom poluvremenu a u drugom poluvremenu je malo falilo da postigne autogol. Nikola je od svih medija dobio nedovoljnu peticu.

NIKOLA MILENKOVIĆ je bio jedini igrač koji je zaslužio prelaznu ocenu u očajnoj Fjorentini protiv Frozinonea. Gazeta je Milenkoviću dala šesticu i proglasila ga za najboljeg, odnosno najmanje lošeg, u redovima Piolijevog tima. “Nikola je vodio rat sa svim napadačima Frozinonea i jedini je u odbrani Ljubičastih koji je izlazio kao pobednik. S vremena na vreme je preterivao u pokazivanju svoje fizičke superiornosti. U završnici meča je čak pokušavao da postigne gol”, opravdala je Gazeta svoju ocenu.

SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ je ušao u igru tek sredinom drugog poluvremena. Prikazanom igrom Sergej je potvrdio koliko je Simone Inzagi pogrešio što ga je ostavio na klupi. Srpski fudbaler je za 20 minuta imao nekoliko zapaženih akcija, stvorio je nekoliko šansi za svoje saigrače a Konsilji mu je volšebno paradom negirao radost postignutog gola. Od izveštača sa meča je dobio uglavnom 6 ili 6,5.

ALEKSANDAR KOLAROV se vratio u formu protiv Sampdorije na Marasiju i rezultati su se odmah videli, kako na tarenu tako i na konačnom ishodu. Roma je pobedila i posle više od dva meseca uspela je da sačuva svoju mrežu. Kapiten reprezentacije Srbije je ocenjen sa vrlo dobrih 6,5 uz obrazloženje da je izveo sijaset dobrih centaršuteva a da je u defanzivi znalački igrao na iskustvo. Jedina mana je što je “požuteo” i neće moći da igra protiv Udinezea zbog kartona.

NEMAČKA

LUKA JOVIĆ se ponovo upisao u listu strelaca. Ovog puta je hladnokrvno izveo penal u poslednjem minutu meča koji je dao pobedu Ajntrahtu protiv Šalkea 2-1 u Gelzenkirhenu. Luka je mogao da postigne gol i na samom startu meča ali je imao nesreću da golmana Nibela, koji nije video fudbal, lopta pogodi u rame. Srpski golgeter je ocenjen dobrom trojkom.

FILIP KOSTIĆ je stavio svoj pečat i na ovaj trijumf Ajntrahta protiv Šalkea. Naš reprezentativac je lansirao Anta Rebića servirajući mu loptu kao na tacni za vodeći gol tima iz Frankfurta. Po običaju, Filip je bio stalna pretnja po desnom boku za Šalke. Poput Jovića i Kostić je dobio uglavnom trojku.

MATIJA NASTASIĆ može da se teši, barem kada su u pitanju ocene izveštača, da nije izgubio personalni derbi sa svojim zemljacima Kostićem i Jovićem. Matija je zaradio trojku iako je njegov tim izgubio. Uz golmana Nibela i Stambulija je bio najbolji igračk Šalkea.

MARKO GRUJIĆ je bio jedan od retkih fudbalera Herte koji su zaradili prelaznu ocenu na meču koji je tim iz Berlina izgubio na svom stadionu od Fortune iz Dizeldorfa. Grujić je postigao svoj četvrti gol u Bundesligi ove sezone ali to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz. Marko je uglavnom dobio 4 od nemačkih izveštača.

ŠPANIJA

MARKO DMITROVIĆ je podelio španske izveštače svojom predstavom na Santjago Bernabeu. Marka i As su mu dali po jednu zvezdicu odnosno pik dok su Mundo Deportivo i Sport dali dijametralno suprotne ocene: Mundo mu je dao dve zvezdice a za Sport je Dmitrović bio najlošiji na terenu i dali su mu četvorku. Marka je u obrazloženju svoje jedne zvezdice navela: “Spasao je Eibar volšebnom odbranom Benzeminog šuta ali se pokazalo da su za njega nabačene lopte i dalje veliki probolem”.

Dmitrović podelio španske izveštače

NEMANJA MAKSIMOVIĆ nije briljirao protiv Atletik Bilbaa sudeći po ocenama španskih sportskih dnevnika. Za As i Marku je bio kao i većina igrača Hetafea sa izuzetkom Anhela i Portilja koji su ulaskom u igru promenili ishod meča dok je za katalonski Sport Nemanja bio među manje zapaženim akterima madridskog tima i dobio je mršavu peticu.

FRANCUSKA

NEMANJA RADONJIĆ nije iskoristio priliku koja mu se ukazala protiv Bordoa. Naš reprezentativac je bio među igračima Marseja koji su najviše razočarali. Lekip mu je dao trojku uz obrazloženje da je skrivio penal te da je duvala promaja po njegovom boku u odbrambenoj fazi dok u napadu nije uspeo da obezbedi kontinuitet u igri Garsijinog tima.

VUKAŠIN JOVANOVIĆ je bio među boljim igračima Bordoa koji su pobedili favorizovani Marsej 2:0. Istina Lekip je bio strog i dao mu je jedva prelaznu ocenu za francuske parametre (peticu) ali su zato drugi bili izdašniji ocenjujući njegovu partiju sa 6,5. Lekip je ipak u svom obrazloženju ocene priznao da je Vukašin bio pouzdan u duelima kao i da je pokazao kvalitet da započne akcije svog tima.

NEVEN SUBOTIĆ je imao još jedan loš vikend u dresu Sent Etjena. Lekip, ali i drugi mediji, su ga proglasili za najlošijeg aktera meča. Nekadašnji reprezentativac Srbije dobio je trojku uz ocenu da je njegov meč bio razočaravajući. Francuski sportski dnevnik tvrdi da je Subotić u strmoglavom padu forme od povratka na teren posle povrede i da je sve više razoružavajuća njegova sporost u igri.

MIHAILO RISTIĆ je dobio najslabiju ocenu u redovima Monpeljea protiv Nice. Ristić je za 60 minuta provedenih na terenu dobio uglavnom trojku uz obrazloženje da se nije mnogo video po levoj strani koju je pokrivao.

PETAR ŠKULETIĆ je ušao u igru u poslednjih 10 minuta i nije uspeo da spreči poraz svog tima protiv Nice.

STEFAN MITROVIĆ je odigrao kapitenski meč protiv najjačeg tima u Francuskoj i doprineo je da Strazbur uzdignute glave napusti Park Prinčeva remizirajući sa PSŽ-om 2:2. Srpski defanzivac je dobio uglavnom dobru šesticu ili 6,5 uz konstataciju da je bio sve bolji na terenu kako je meč odmicao.

SISTEMI OCENJIVANJA U PET LIGA

ENGLESKA           - Uglavnom od 5 do 10 ( 6 je prelazna), 3 i 4 se retko daju, kao 9 i 10.
ITALIJA                 - Uglavnom od 5 do 10 ( 6 je prelazna), 3 i 4 se retko daju, kao 9 i 10.
FRANCUSKA       - Od 3 do 10 ( 6 je prelazna ocena)
NEMAČKA          - Od 5 do 1 (3 prelazna, 1 maksimalna ocena)
ŠPANIJA              - Zvedice ili pikovi od jedne do do tri (dve su prelazna ocena)

 PišeŽeljko PANTELIĆ

 


tagovi

Ocene SrbaNemanja RadonjićMihailo RistićNeven SubotićNikola MaksimovićNemanja MaksimovićLuka JovićFilip KostićDarko LazovićLuka MilivojevićMarko DmitrovićVukašin JovanovićAleksandar KolarovSergej Milinković SavićNikola MilenkovićMatija NastasićStefan MitrovićMarko Grujić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara