OCENE - PARTIZAN: Jedan Miletić autoritet, drugi pozitiva! Šćekić kao hobotnica, Rikardo ni da mrdne

Vreme čitanja: 4min | sub. 02.03.19. | 20:43

Odbrambeni fudbaleri i defanzivni deo veznog reda bolj bolji od napadačke linije

VLADIMIR STOJKOVIĆ 7 - Odbrane iz golmanskog almanaha sve do projektila Milana Pavkova. Ako se parada posle šuta Marina u prvom delu može podvesti pod rutinu, onda jednoruka zaštita gola nakon pokušaja glavom Jovančića spada u vanredne poduhvate i potvrda da je Partizanova "osamdesetosmica" najbolja u Srbiji. Bio bi greh prema fudbalu, uoči predstojećih kvalifikacija za EURO, kad bi taj aksiom ignorisao selektor Mladen Krstajić, uprkos primljenom golu, jer ono se, realno, ne brani.

NEMANJA R. MILETIĆ 7,5 - Nije važno ko ga je napadao, da li Marin ili Simić, reprezentativac Srbije je bio toliko autoritativan da je u većem delu meča predstavljao jednu od čvršćih karika Partizanovog bedema. Igrao je sa ogromnim samopouzdanjem i naizgled komplikovane situacije rešavao jednostavno, elegantno iznoseći loptu čak na protivničku polovinu.

Izabrane vesti

MARK VALIJENTE 7 - Plenio je mirnoćom, kao da nije derbi, kao da igra fudbal u parkiću sa drugarima. A opet, sa toliko stila, osećaja, sjajno se postavljao, udaljio od gola Boaćija i Bena, kasnije i Ivanića, nije dao Zvezdinim napadačima da se razmahnu i još jednom je potvrdio da s njim odbrana Mirkovićevog tima deluje sigurnije nego što se na prvi pogled čini.

STRAHINJA PAVLOVIĆ 7 - Sa samo 17 godina debitovao je u derbiju što je uspeh sam po sebi. Pozitivno je što nije izgubio glavu u ambijentu Marakane, niti posle žutog kartona, dodatni plus zaslužuje zbog saznanja da se uspešno rvao sa Boaćijem, ali je u drugom delu počeo da pada, naročito posle ulaska Pavkova, pošto nije dobio skoro nijedan vazdušni duel sa rezervnim Zvezdinim centarforom.

NEMANJA G. MILETIĆ 7,5 - Možda i najveće pozitivno iznenađenje u Partizanovom timu. Iako su znali zbog njega Grobari da se nerviraju, večeras je levi bek iz Loznice položio test visokom ocenom, jer je u prvom poluvremenu potpuno uštopovao najpre Simića i Marina, u drugom bio stabilan, taktički perfektan, iznosio loptu, ubacivao se, centrirao i sam sebi nacrtao model za neke naredne utakmice, jer upravo je partija sa Marakane ono što se traži od beka Partizana. Stabilnost u oba pravca.

SAŠA ZDJELAR 7 - Taktički besprekorno. Način na koji je čitao igru, u paru sa Šćekićem, omogućio je Partizanu da anestezira igru Zvezde i vlada sredinom terena u prvom delu. Posebno imponuje utisak da je igrao bez neke preterane agresije, autoritativno i znalački, podsetivši na izdanja sa Novog Zelanda. Predstavljao je i pluća i srce crno-belog tima u većem delu meča.

ALEKSANDAR ŠĆEKIĆ 7,5 - Defanzivno besprekoran. Imao je dejstvo streptomicina za vezni red crveno-belih, kao hobotnica kad ispruži pipke kupio lopte na sredini terena i jedina je šeta za Partizan je bila u tom što kad crnogorski reprezentativac obavi svoj deo posla nije imao ko da ga isprati, da sa tom loptom napravi nešto u završnoj trećini terena. Kao i na jesenjem derbiju, poptuno neutralisao kreativce u sastavu šampiona.

NEBOJŠA KOSOVIĆ 5,5 - Mnogo hteo, mnogo započeo, malo toga završio. Trebalo je da bude spona između veznog reda i napada, da "nahrani" loptama Nikolića i Gomeša, otvarao mu se prostor za kreaciju, ali kao da je u nekim situacijama nije bio dovoljno odlučan, iako mu se Filip Stojković često "crtao".

GORAN ZAKARIĆ 5,5 - Mada je naspram sebe imao beka koji igra kontra nogom, nije uspeo da valorizuje tu prednost kad je trebalo napasti Gajića. Dosta se potrošio u odbrambenim zadacima, kako bi pomagao Nemanji R. Miletiću, ali od ofanzivnog fudbalera Partizana očekuju se ubacivanja, lopte u prostor, poneki šut sa distance... Nije koristio najjače oružje.

RIKARDO GOMEŠ 5,5 - Na sve načine pokušavao je da razvuče odbranu Zvezde, napadao i frontalno i s boka, ali niti mu je neki dribling prošao, niti je nešto specijalno sarađivao sa Nikolićem. Spakovan u kavez Milunovića i Savića maltene nije mrdnuo.

NEMANJA NIKOLIĆ 6,5 - Šta je bilo do njega uradio je. Pokazao je snalažljivost pred golom Borjana, dovoljno da nastavi efikasni niz, pogodio je i na trećoj utakmici ovog proleća, međutim, ostaje utisak da mu je nedostajao partner. Da nije imao s kim da igra, pošto je Rikardo, za razliku od septembarskog derbija, bio nevidljiv. A i sam Nikolić nije razigravao ostatak tima kao u prethodna dva kola.

IZMENE

SLOBODAN UROŠEVIĆ (od 75. minuta) - Premalo vremena proveo na terenu da bi bio ocenjen

TRENER ZORAN MIRKOVIĆ 6,5 - Osnovni deo prvenstva završiće bez poraza od aktuelnog šampiona, iako je oba puta vodio i, činilo se, bio bolji takmac bar 60 odsto vremena u duelima, međutim... Pogodio je sa Šćekićem u oba slučaja, jer je crnogorski reprezentativac bio jedan od najkorisnijih u gostujućem sastavu, ali fudbal ne postoji samo da bi se igra protivnika kvarila. Njegovom timu nedostajala je kreacija i prava je misterija zašto, kad je već Pantić povređen, nije igrao Tošić. Čak ni desetak minuta. Ostaje nejasno zašto nije iskoristio dve izmene: da li je baš toliko zadovoljan početnim izborom ili nije imao veru u rezerviste? Ne priliči treneru Partizana da skoro celu utakmicu prigovara sudijama.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

Nemanja NikolićRikardo GomešNemanja G. MiletićNemanja R. MiletićMark ValijenteStrahinja PavlovićVladimir StojkovićAleksandar ŠćekićGoran ZakarićNebojša KosovićSaša ZdjelarZoran Mirkovićocene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara