Novi detalji oko Sadika: Otkup u tri rate, Romi 10 posto od naredne prodaje

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.01.20. | 19:22

Narvavno, ako Partizan posegne za klauzulom i počne da otkupljuje ugovor nigerijskog fudbalera

Poznati su novi detalji oko Partizanovog napadača Umara Sadika. Portal Mondo piše da Partizan neće čekati do juna, već će pokušati već sada da aktivira otkupnu klauzulu, čime bi Nigerijac ostao u Humskoj još tri dodatne godine, nakon isteka aktulene.

Isti izvor navodi da će Romi pripasti 10 posto od naredne Sadikove prodaje, narvavno, ako Partizan posegne za klauzulom i počne da otkupljuje ugovor nigerijskog fudbalera.

Izabrane vesti

Mondo je taksativno naveo sve detalje ugovora između Partizana i Rome za ovog igrača:

- Umar Sadik je trenutno igrač Rome na pozajmici u Partizanu;

- U ugovoru Rome i Partizana postoji klauzula o tome da Partizan može da otkupi Sadikov ugovor po ceni od 1.750.000 evra (Partizan je, inače, već dao 100.000 evra kad je doveden na pozajmicu);

- Partizan tu klauzulu može da aktivira odmah sad, dakle ove zime, ili u junu. Kada bude aktivirao klauzulu, Partizan je u obavezi da plati Romi tih 1.650.000 evra kroz rate. Prva rata je u avgustu ove godine, druga u avgustu 2021. godine, treća u avgustu 2022...

- Naravno, postoji i opcija da istekne pozajmica Sadika (u junu), da Partizan ne želi da aktivira klauzulu, tj. da otkupi Sadikov ugovor, čime bi onda Roma mogla da raspolaže nigerijskim fudbalerom.

Ipak, ova poslednja opcija nije u igri navodi Mondo.

Potpredsednik crno-belih Vladimir Vuletić otkrio je kao ekskluzivnu informaciju da je nigerijski napadač već potpisao ugovor sa Partizanom na tri godine! Iako formalno još nije igrač srpskog kluba. U Humskoj su ubeđeni da problema u otkupu Sadika od Rome neće biti problem, pa su zbog toga već dogovorili sve uslove sa tamnoputim golgeterom.

Foto: MN press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara