Podignuta optužnica protiv Mirka Vučinića

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.02.20. | 20:39

Istraga o utaji poreza završena, do suđenja će mu biti oduzete nekretnine

Kancelarija javnog tužilaštva u Lećeu objavila je da je završila istražni postupak protiv Mirka Vučinića, proslavljenog crnogorskog fudbalera, te da je protiv njega pokrenuta tužba da je utajio 5,8 miliona evra poreza u periodu od 2014. do 2017. godine.

Vučinićev advokat Antonio Savoja je uložio žalbu u kojoj je naveo da je u periodu za koji se tereti njegov klijent igrao u Al Džaziri iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, te da zbog toga nije vezan za italijanski poreski sistem.

Izabrane vesti

Prvo ročište je, prenose italijanski mediji, zakazano za 31. mart, a Vučinić se tereti da nije prijavio zaradu koju je ostvario igrajući za Al Džaziru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, te da zbog toga nije platio porez u Italiji od 2014. zaključno sa 2017. godinom.

Kako navode mediji, on je 2014. trebalo da plati 1,4 miliona, 2015. i 2016. po 1,9 miliona, a 2017. još 542 hiljade evra.

Vučiniću je početkom decembra, odlukom Revizionog suda oduzeta imovina - mala vila na Bulevaru Aleksandra Velikog u Rimu, te dve kuće u Lećeu.

Bivši as Rome i Juventusa ne može da koristi ni motor Harli dejvidson, kao ni automobile Fiat 500 abart, dva poršea 911, rendž rover, fiat 600, ferari F12 i mercedes S-klase.

Blokirana su mu i određena novčana sredstva na računima. Prema procenama medija, ukupna vrednost konfiskovane imovine je oko tri miliona eura.

Vučinić je 2014. godine napustio Italiju, gdje je igrao za Leće, Romu i Juventus, i potpisao ugovor sa Al Džazirom, u kojoj je zbog teške povrede kolena i završio karijeru, prenose "Vijesti".


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara