Ništa Murinjo, ništa Ženesio, Stiv Brus na klupi Njukasla

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.07.19. | 10:54

Ugovor na tri godine

Pričalo se o Žozeu Murinju, i to ne reda radi, već je postojala ozbiljna mogućnost da Portugalac nasledi Rafaela Beniteza. Minulih dana u prvom planu bio je Bruno Ženesio iz Liona, međutim, na kraju su čelnici Njukasla rešili da klupu povere Stivu Brusu.

Iskusni engleski stručnjak, sa više od 900 mečeva u osam različitih premijerligaških klubova, izronio je kao najbolji kandidat i dobio je poverenje da vodi Svrake, koje još nisu do kraja definisale vlasničku strukturu. Jer, i Murinjo i Ženesio su bili želje ljudi iz Katara, spremnih da preuzmu klub od Majkla Ešlija i ulože ogromna finansijska sredstva, međutim, proces primopredaje vlasti nikako nije mogao da se okonča po njihovim željama, Ešli je i dalje u fotelji i njegov izbor je, uveravaju Ostrvaljani, baš Brus.
Oduševljen sam i izuzetno ponosan što sam dobio posao u Njukaslu. Ovo je klub mog detinjstva, klub za koji je navijao moj otac, tako da dolazak na Sent Džejms park predstavlja poseban trenutak u mojoj karijeri. Ispred nas je ogroman izazov, ali sam spreman. Vreme je da zavrnemo rukave i prionemo na posao, kako bismo navijačima omogućili a budu ponosni na ovaj tim“, rekao je u prvom obraćanju javnosti Stiv Brus.

Izabrane vesti

Pre Njukalsa vodio je Šefild junajted, Hadersfild, Vigan, Kristal Palas, Brimingem, Sanderlend, Hal, Aston Vilu, dok je poslednji angažman imao u Šefild venzdeju.

Brus je odmah krenuo put Azije, gde Svrake igraju Premijer liga - Azija trofej. Danas Njukaslu na megdan izlazi Vulverhempton u kineskom Nanđingu.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara