Boris Sekulić postiže gol (©Reuters)
Boris Sekulić postiže gol (©Reuters)

Nismo videli Luku Stojanovića, ali jesmo dobar meč: Pogađali Sekulić i Berić (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.07.21. | 03:47

Najbolji strelac Čikaga propustio duel sa Orlandom, ali se to nije odrazilo na rezultat

Budi se Čikago. Posle tri uzastopna poraza, Fajersi su upisali drugu uzastopnu pobedu, a pre toga imaju i remi.

U 12. meču ove sezone stigli su do treće pobede. I to protiv Orlanda, drugoplasiranog tima Istočne konferencije američke MLS. Iako je tim sa Floride poveo, Čikago je došao do 3:1.

Izabrane vesti

Igrali su domaćini bez najboljeg strelca, nekadašnjeg fudbalera Čukaričkog Luke Stojanovića, ali su ga na najbolji način odmenili još jedan Beograđanin, Boris Sekulić i Slovenac Robert Berić.

Defanzivac koji je ponikao u Zemunu, a potom se afirmisao u Slovačkoj, pogodio je u nadoknadi prvog poluvremena sjajnim udarcem glavom u dalji ugao. Taj gol anulirao je vođstvo gostiju stečeno u 34. minutu preko Andresa Peree i ubrizgao injekciju samopouzdanja igračima Čikaga, koji su svakako ostavili bolji utisak u prvom delu meča.

Nastavili su u istom ritmu po povratku sa odmora, a nagrada je stigla u 72. minutu, pogotkom slovenačkog napadača na dodavanje Španca Medrana, nekadašnje nade Real Madrida, kroz sredinu Orlandove odbrane.

Nije jasno zašto Oskar Pareha nije od prvog minuta u tim stavio svog najboljeg igrača Nanija, ali drugi gol Fajersa bio je signal za ulazak Portugalca. Tek tada živnula je igra gostiju, usledio je pritisak i nekoliko solidnih šansi, među kojima je i atraktivan pokušaj makazicama Akindele na Nanijev centaršut, ali je siguran pred svojim golom bio Bobi Šatlvort.

Njegova sigurnost, kao i dobra igra odbrane, omogućili su kontranapad u šestom od osam minuta nadoknade iz kog je Nigerijac Čioso Namdi Ofor postavio konačnih 3:1. Asistent je bio Poljak Frankovski, koji je u uvodnim minutima meča, pri rezultatu 0:0, pogodio prečku udarcem sa 12 metara. Doduše lopta se odbila od bloka i umalo prevarila gostujućeg golmana, ali to je sad manje važno. Svakako je igra koju su u ovom meču pokazali fudbaleri Čikaga putokaz koji bi trebalo da slede ukoliko žele da imaju ozbiljnu ulogu u američkom prvenstvu.


MLS

Četvrtak

Nju Ingland - Toronto 2:3 (0:3)

Montreal - Njujork Siti 2:1 (1:1)

Čikago - Orlando 3:1 (1:1)

Ostin - Los Anđeles 0:2 (0:1)

Kolorado - Minesota 1:0 (2:0)

Sijetl - Hjuston 2:0 (0:0)

Vankuver - Solt Lejk 0:4 (0:1)

Los Anđeles Galaksi - Dalas 3:1 (2:0)

Petak

02.00: (2,25) Njujork Red Buls (3,35) Filadelfija (3,20)

02.30: (1,62) Nešvil (3,80) Atlanta (5,80)

Subota

01.30: (2,60) Sinsinati (3,20) Kolumbus (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

MLSLuka StojanovićNaniČikago Fajer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara