Kristijan Eriksen
Kristijan Eriksen

Nijedna ponuda za Eriksena

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.07.19. | 10:31

Ostanak u Totenhemu je realnost

Osećam da sam u fazi karijere kada bih voleo da probam nešto novo“.

Tako je, pre samo mesec dana, Kristijan Eriksen govorio za danski Ekstra Bladet nadajući se da će u jednom trenutku na telefonu ugledati španski pozivni broj i da će sa druge strane žice začuti glas Zinedina Zidana ili bar nekog iz rukovodećih struktura u Realu.

Izabrane vesti

Mesec dana pre kraja prelaznog roka u Premijer ligi – i dalje muk. Ne javlja se niko iz Madrida. U stvari, ne javlja se ama baš niko, pa će se Kristijan Eriksen krajem ove nedelje javiti Maurisiju Poketina pred početak priprema za novu sezonu. Pevci su krenuli već u ponedeljak, Kristijan je dobio par slobodnih dana pride.

Cela ta priča o želji za novim izazovom predstavljala je u stvari Eriksenov projekat da se drugi klubovi pozovu na udvaranje. Ali ako je poslednjih godina zaista Totenhem sprečavao odlazak Danca, u Real pre svega, zahtevom za obeštećenje od 150.000.000 eva, ovog se leta kockice jednostavno nisu poklopile.

Totenhem je čak, svestan da Dancu ističe ugovor 2020, ovog leta sam zvao Real i ponudio mu Eriksena za svega 70.000.000 evra. Bolje išta nego ništa. I bolje u Primeru nego u Premijer ligu. Međutim, Real se već isprsio za Edena Azara, a Zinedin Zidan u vezi pre vidi atletu kakav je Pol Pogba no tehničara poput Eriksena. Možda bi istrpeo i Ajaksovog Donija van de Beka, ali Eriksen nije dolazio u izbor.

U međuvremenu Totenhem je već doveo Tangija Ndombelea za 60.000.000 + 10.000.000 evra, a počeo je i da isputuje mogućnost kupovine Betisovog Đovanija Lo Selsa, Realovog Danija Sebaljosa ili Rominog Nikola Zaniola. Neko od njih trojice došao bi kao direktna zamena za Eriksena. Ali kad bi Totenhem nekog dogovorio Eriksen bi morao da ide da bi se finansijske knjige ispeglale.

A za Eriksena, još jednom, niko ni da pita, pa se čini da mu je jedina šansa da ga uzme Mančester junajted ako zaista Pola Pogbu proda Realu. S tim da ni Junajted nije zvao da pita...
Nadam se da će se nešto desiti ovog leta, to je plan. Ali ako ne stigne neka primamljiva ponuda zašto ne bih ostao u Totenhemu? Ako bih išao, to bi morao da bude korak napred. Real Madrid je recimo korak napred, ali preduslov je da Real podigne slušalicu, okrene Totenhem i kaže da želi Kristijana. A to se, koliko zna, nije još desilo“, govorio je Eriksen, pre više od mesec dana.

Nije ni taj Totenhem loš.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara