Nemci ne paniče sa igračem manje, Nemci guraju loptu napred: Gundogan spakovao Estonce za šest minuta! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.19. | 22:45

Elfu ostalo još da overi plasman na EURO 2020 – 3:0

Moćnom Elfu Joakima Leva nedostaje overa, ali su suštinski na Prvenstvu Evrope. Baš kao i njihovi rivali iz Holandije. Morala je kroz malo dramu da prođe reprezentacija Nemačke na gostovanju Estoniji. Međutim, i kada nije išlo, i kada je zbog neppreznog starta Emre Džan dobio crveni karton, Nemci nisu paničili. Gurali su loptu napred, napadali nedoraslog rivala i sa igračem manje, i na kraju slavili 3:0.

Elf se na taj način izjednačio sa Holandijom na prvom mestu, i ostaje mu da kod kuće protiv Belorusije i Severne Irske overi plasman na smotru najboljih evropskih selekcija. Mirisalo je u Talinu na iznenađenje, možda i senzaciju. Tada je Emre Džan zaustavio Vasiljeva kao poslednji igrač odbrane i dobio direktan crveni kartnon.

Izabrane vesti

Igrač više nije ohbrabrio domaćina. Selektor Nemačke Joakim Lev je Estoniji suprotstavio vrlo jak tim. Rojs, Haverc, Brand, Himik... Kako je vreme odmicalo pomenuti igrači su samo pojačavali ritam i čekali.

Bilo je razloga za nervozu, ali ne i za paniku. Nemce je psihološkog pritiska oslobodio Ilkaj Gundogan u 51. minutu. Tada je Haverc prepoznatljivim trkom doneo loptu na 20 metara od gola Estonije. Imali su u tim trenucima gosti sreću da se lopta odbije pravo na nogu Ilkaja Gundogana koji je spoljnom delom kopačke pogodio malu mrežu.

Od tog momenta sve je postalo jasno. Asu Mančester Sitija bilo je potrebno šest minuta da postigne dva gola. Ovoga puta Marko Rojs mu je ostaio loptu petom, a Gundogan je udarcem sa 16 metara ponovo pogodio ugao. Čista demonstracija sile. Do kraja meča u listu strelaca se upisao i Timo Verner.  

GRUPA C

Nedelja

Belorusija - Holandija 1:2 (0:2)
/Dragun 57 . Vajnaldum 32, 41/
Estonija - Nemačka 0:3 (0:0)
/Gundogan 51 i 57, Verner 77/


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara