Pog Pogba
Pog Pogba

Nemanja Vidić hvali preporođenog Pogbu: Ako ovako nastavi osvojiće Zlatnu loptu

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.02.19. | 10:56

Bivši štoper Mančestera govorio i o tiome da li menjati Poketina ili ostaviti Solskjera

Njegovih pet minuta. Ili malo više. Nek’ mu bude, međutim, Pol Pogba u ma kakvoj seriji bio moraće da odere zadnjicu kako bi se u očima javnosti, pre svega navijača Mančester junajteda, „oprao“ za smicalice koje je priredio klubu dok je na klupi sedeo Žoze Murinjo.

Sad mu ide. Daje i namešta golove i kad je već tako logično je zapitati se zašto tako produktivan nije bio u završnim mesecima Portugalca na Old Trafordu. Ima i do Specijalnog, pošto nije uspeo da mu nađe poziciju, ima i do osmeha koje je doneo Ole Gunar Solskjer, ima i do promene stava „šestice“, a kad se sve to pomeša dobije se fudbaler koji odlučuje utakmice.

Izabrane vesti

Štaviše, toliko je za samo dva meseca uzleteo francuski reprezentativac da ga Nemanja Vidić posmatra kao kandidata za narednu Zlatnu loptu, najveće pojedinačno priznanje u svetu fudbala.
Čak i u vreme dok sam ja igrao za Mančester, želite da imate nekog ko je lider, primer drugima. Takvi igrači ne bi trebalo da pričaju – u redu ponekad, kako bi ohrabrili saigrače – ali potrebno je da budu primer ostalima. Pol Pogba je sjajan fudbaler, poseduje ogroman talenat, pokazao je koliko je dobar, međutim, ukoliko počne da trči i da radi šta najbolje zna čini mi se da bi mogao da se ustremi i na individualna priznanja, da postane najbolji igrač svet, osvajač Zlatne lopte“, ističe Vidić.

Bivši srpski reprezentativac je „zakačio“ Pogbu u prvom mandatu na Teatru snova, pre nego što je tada samo talentovani vezista bez obeštećenja otišao u Juventus, da bi se 2016. vratio u Junajted.
„Kad sam bio prvotimac, Pol je bio u rezervama. Odradio je samo nekoliko treninga sa nama. Uvek je bio tehnički dobar, snažan, osećalo se njegovo prisustvo na terenu. Suočio se s nekim poteškoćama u početku, pa čak i u poslednje vreme, ali minulih nekoliko sedmica igra vrhunski. Jedan je od lidera Mančesterove ekipe“.

Nemanja Vidić i Aleks Ferguson

Na poslednjih 12 takmičarskih utakmica Pol Pogba je dao devet i namestio šest golova, što je veliki napredak u odnosu na period pod Murinjom, kad je na 20 mečeva spakovao samo pet komada i četiri asistencije.
„Ako nastavi da pruža ovakve partije u kontinuitetu, može da postane ono što sam rekao na početku: primer! A to je veoma važno za kvalitetnog igrača, posebno za nekog ko ima reputaciju kao Pogba, osvajač je Mundijala, igrao je za Juventus, osvajao trofeje... Ugledaće se i ostatak tima na njega, doprineće i oni uspesima Junajteda. Čak i ako ne odigra dobro, njegov karakter je nekad koristan ekipi“.

Kao gost u jednoj televizijskoj emisiji, Nemanja Vidić je ocenio da Crveni đavoli ne bi trebalo da menjaju trenera na leto, iako provejava mišljenje da će posle isteka pozajmice Ole Gunara Solskjera dovesti Maurisija Poketina iz Totenhema.
Bliska prošlost je pokazala da je Junajted stremio najboljim mogućim rešenjima sa tržišta, kad je reč o trenerima. Bilo je tu i uspeha, ne mogu da kažem da nisu radili dobro, međutim, ako se ima u vidu reputacija Luja van Gala i Žoeza Murinja navijači i javnost su očekivali više, jer su vrhunski stručnjaci. Na primer, Murinjo je jedan od najboljih trenera sveta u poslednjih 40 godina, ali jednostavno mu nije išlo. Ole Gunar Solskjer radi sjajan posao, poznaje klub, njegovu istoriju i zahteve, stvorio je pozitivnu klimu, pokazao kako se vode igrači i imam osećaj da je baš on taj kog Junajted traži“, dodao je Nemanja Vidić, bivši as engleskog velikana, s kojim je osvojio 15 pehara.

FOTO: Reuters

 


tagovi

Mančester JunajtedPol PogbaNemanja Vidić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara