Klaudio Lotito (©Reuters)
Klaudio Lotito (©Reuters)

Nedelja u Seriji A: Lotito podigao temperaturu pred meč sa Boginjom

Vreme čitanja: 5min | ned. 04.02.24. | 14:21

Podno Vezuva nestrpljivo čekaju Osimena

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima

Klaudio Lotito ima otvoreni račun sa Đan Pjerom Gasperinijem. Nije tajna da se dvojica ne podnose i da je za Lotita i Gasperinija od Kupa Italije (Lacio pobedio zahvaljujući Sergeju Milinković-Saviću) svaki međusobni dvoboj meč sa velikim “M”.  Večerašnji duel ima posebno specifičnu težinu jer su oba kluba u trci za četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona. Napoli protiv Verone ima obevezu da prekine seriju od tri vezana remija protiv tima iz Veneta na Maradoni i da uhvati priključak sa timovima u trci za mesto u Ligi šampiona. 

Izabrane vesti

ATALANTA - LACIO (18.00) 

Pobeda Bolonje nad Sasuolom primorava Atalantu i Lacio da idu na pobedu večeras imajući u vidu vrlo povoljan kalendar tima Tijaga Mote i izuzetno težak za dva večerašnja rivala u Bergamu.

Predsednik Lacija Klaudio Lotito je svhatio ozbiljnost momenta, kao i kritike što je jedan od retkih predsednika koji nije pojačao svoj tim u borbi za mesto u Ligi šampiona. Prvi čovek Nebeskoplavih se pojavio iznenada na poslednjem treningu pred put u Bergamo i održao motivacioni govor fudbalerima uz obećanje da će plasman u Ligu šampiona biti posebno nagrađen. 

Lacio je u poslednje vreme mnogo bolje prolazio sa Atalantom u Bergamu nego u Rimu. Na poslednjih šest gostovanja u lombardijskoj varoši Nebeskoplavi su samo jednom izgubili, uz tri pobeda i dva remija. Takođe, Lacio se nalazi u veoma pozitivnoj seriji u prvenstvu: četiri pobede i jedan remi, plus na tri meča momci Mauricija Sarija nisu primili gol. 

Međutim, u ovoj sezoni Boginja igra mnogo bolje na svom terenu nego na gostujućim što je bio slučaj, odnosno pravilo, od kada je Đan Pjero Gasperini preuzeo tim pre sedam i po godina. U ovom šampionatu Atalanta je osvojila 25 bodova na 11 mečeva u Bergamu i već je izjednačila svoj najbolji učinak u jednoj sezoni, od kada se za pobedu daju tri boda, iz 1996/1997. Dakle, Gasperini će imati još osam mečeva da značajno poboljša postojeći rekord. 

Takođe, Atalanta je u boljoj formi od Lacija i ima treći najefikasniji napad Serije A. U poslednja četiri nastupa Gasperinijevi igrači su uknjižili čak 10 bodova i lanisrali su svoju kandidaturu za povratak u Ligu šampiona. 

Gasperini bi, prema najavama, trebalo da pošalje na teren trio Mirančuk-Skamaka-De Ketalar. Rus, Italijan i Belgijanac su se preporodili u ovoj sezoni uprkos povredama  koje su ih mučile. Skamaka je odigrao samo 766 minuta dosada u Seriji A postigavši šest golova dok je De Ketelare posle katastrofalno loše sezone u Milanu stavio potpis na deset golova, što kao autor što kao asistent, u poslednje dva meseca. U tom periodu niko kao Belgijanac nije bio odlučujući za svoj tim; Vlahović je “potpisao” devet golova, a Žiru i Lautaro Martinez osam. 

Atalanta je prilično oslabljena izostankom Kupmajnersa (povreda) i Lukmana (i dalje je na Kupu Afrike sa svojom Nigerijom) kao i odsustvom Palomina i novog pojačanja Hijena

I Lacio ima par igrača van stroja. Katalidi je ostao u Rimu zbog kartona dok su Zakanji i Patrik povređeni. Dobra vest za Sarija je to što su Imobile i Luis Alberto bolje i obojica su u konkurenciji za startnu postavu. Logika nalaže da šef stručnog štaba rimskog kluba ne bi trebalo da rizikuje i da pošalje obojicu rovitih igrača na teren od prvog sudijskog zvižduka. 

ATALANTA 3-4-3: Karneseki - Skalvini, Đimšiti, Kolašinac - Holm, De Ron, Ederson, Ruđeri - Mirančuk, Skamaka, De Ketelar

LACIO 4-3-3: Provedel - Lacari, Hila, Romanjoli, Marušić - Guenduzi, Rovela, Luis Alberto (Vesino) - Isaksen, Kasteljanos (Imobile), F.Anderson

NAPOLI  - VERONA (15.00) 

Aurelio De Laurentis je ponovo imao svoj šou. Gazda Napolija je definisao kao odličan prelazni rok u kome je Napoli kupio nekoliko igrača i pored toga što glavno pojačanje, Lazar Samardžić, nije stigao. De Laurentis je obajasnio isključenje Pjotra Zjelinskog sa liste UEFA za Ligu šampiona kao želju da se gleda i investira u budućnost, pošto je Poljak odlučio da nastavi karijeru sledećeg leta u dresu Intera. 

Inače, podsetimo, Zjelinski je povređen i zato neće biti u timu Valtera Macarija protiv Verone. Osim Pjotra, van stroja su i prvi golman Meret i Olivera

U Napulju sa velikim ambicijama čekaju povratak Viktora Osimena. Međutim, kako stvari stoje moraće da sačekaju još jednu nedelju, a možda i dve ako Nigerija osvoji Kup Afrike, imajući u vidu slavlje i ludovanje koje će nastati u zemlji “afričkih super orlova”. Napoli je teško pronalazio put do gola u ovoj sezoni i sa Osimenom, a kamoli bez njega. Na poslednjih deset mečeva Napoli čak na sedam nije uspeo da postigne gol. 

Napoli se u poslednje vreme često mučio protiv Verone. Pre tri godina su Azuri izgubili Ligu šampiona u poslednjem kolu igrajući nerešeno sa Veronom i od tada redvono remiziraju na Maradoni sa timom iz Veneta. 

U Napulj dolazi potpuno nova Verona koja je primorana da se spasi bankrota prodajom svojih najboljih fudbalera, tako da će trener Baroni imati vraški težak zadatak da spasi svoj tim ispadanja iz Serije A

NAPOLI 4-3-3: Golini - Di Lorenco, Rahmani, Huan Žesus, Mario Rui -Angisa, Lobotka, Kajuste - Politano, Simeone, Kvarchelija. 

VERONA 4-2-3-1: Montipo - Čačua, Manjani, Davidovič, Kabal - Serdar, Duda - Lazović, Suslov, Folorunšo - Noslin

SERIJA A - 23. KOLO

Petak

Leče - Fjorentina 3:2 (1:0)

/Uden 17, Pikoli 90, Dorgu 90+2/

Subota

Empoli - Đenova 0:0

Udineze - Monca 0:0

Frozinone - Milan 2:3 (1:1)

/Soule 24, Maciteli 65 - Žiru 17, Gabija 72, Jović 81/

Bolonja - Sasuolo 4:2 (1:2)

/Zirkze 24, Fabijan 73, Ferguson 83, Salemakers 86 - Torstved 13, Volpato 34/

Nedelja

Torino - Salernitana u toku

15.00: (1,45) Napoli (4,40) Verona (7,50)

18.00: (2,15) Atalanta (3,45) Lacio (3,70)

20.45: (1,95) Inter (3,50) Juventus (4,40)

20.45: (1,48) Roma (4,20) Kaljari (7,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

LacioNapoliSerija AKlaudio Lotito

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara