Darko Lazović bez Hateburu iz Atalante (© Reuters)
Darko Lazović bez Hateburu iz Atalante (© Reuters)

Nedelja u Seriji A: Lazović i Ilić izazivaju Sergeja, Vlahović i Kostić predvode Juve

Vreme čitanja: 6min | ned. 11.09.22. | 09:58

Debi Tijaga Mote na klupi Bolonje, Sasuolo jedini koji nije ni primio, ni postigao gol u ovom prvenstvu od 61. minuta do kraja meča

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Desetkovani Juve dočekuje Salernitanu u Torinu, dok Lacio ugošćuje Veronu s ciljem da promeni trend iz prethodne sezone kada je posle nastupa u Evropi, po pravilu, pravio kikseve u Seriji A. Tijago Mota debituje na klupi Bolonje protiv Fjorentine, a Sasuolo ima nameru da sruši tabu zvani Udineze.

Izabrane vesti

JUVENTUS - SALERNITANA (20.45)

Stara dama ima čak osam fudbalera van stroja i nema pravo na grešku protiv Salernitane. Kuriozitet je da je Juve poslednji put vezao dve pobede na svom terenu protiv Specije i Salernitane u martu ove godine. Podsetimo, Bjankoneri su na svom stadionu pobedili Speciju na prethodnom meču na Alijancu.

Mečevi Juvea i Salernitane se nikada ne završavaju bez golova. Juve je četiri puta savladao tim iz Kampanje, uz remi i jedan poraz.

Dušan Vlahović ima priliku da uđe u istoriju Juventusa kao kao četvrti igrač koji je postigao gol na pet uzastopnih mečeva na domaćem terenu u Torinu. Pre srpskog centarfora to je pošlo za nogom Aleksu Del Pjeru (1998), Davideu Trezegeu (2005) i Kristijanu Ronaldu (na prelazu iz 2019. u 2020. godinu). Uz to, Vlahović je na prethodna dva meča sa Salernitanom postigao tri gola i ubeležio je jednu asistenciju.

Juve ima veliki problem sa povređenim igračima budući da se na dugačkoj listi odsutnih pored Pogbe, Kjeze, Kaja Žoržea, nalaze i Di Marija, Lokateli, Rabio i Ščensni. U Kontinasi su posebno zabrinuti zbog Kjeze pošto je njegov povratak ponovo odložen i sada se sa sigurnošću može reći da ćemo ga videti tek u 2023.

Alegri je potpuno promešao karte, što zbog povreda što zbog rotacija, tako da samo on zna kojih 11 će istrčati na teren. Vlahović i Kostić su sigurni starteri, dok najviše nepoznanica ima na sredini terena i u odbrani pošto nije jasno da li će Juve igrati u formaciji 4-4-2 ili 4-3-3.

Salernitana je u Torino doputovala bez Lovata, Bohinena, Riberija i Radovanovića.

JUVENTUS 4-4-2: Perin - De Šiljo, Gati,, Bonuči, Aleks Sandro - Mekeni, Paredes, Mireti, Kostić - Vlahović, Milik (Ken).

SALERNITANA 3-5-2: Sepe - Bronin, Daniliuc, Facio - Kandreva, Kulibali, Mađore, Vilhena, Macoki - Dia, Bonacoli.

LAZIO - VERONA (18.00)

Predsednik Lacija Klaudio Lotito nije u tako dobrim odnosima ni sa jednim kolegom u Seriji A kao sa Mauricijom Setijem, gazdom Verone. To prijateljstvo je osvedočeno i kroz transfere Kazale, Kančelijerija i Zakanjija, ali i kroz kaparisanje Ivana Ilića.

Lacio i Verona imaju skor u savršenoj ravnoteži u poslednje tri sezone: dva poraza, dva remija i dve pobede. Međutim, tim iz Veneta nije nijednom osetio gorčinu poraza na poslednja tri gostovanja na Olimpiku protiv Lacija (pobeda i dva remija). Verona je izgubila samo jednom na zadnjih devet gostovanja između prethodnog i aktuelnog šampionata (dve pobede i šest remija).

U ovom veku Lacio nije nikome dao toliko golova u proseku kao Veroni: 41 na 17 mečeva, odnosno 2,4 gola. Čiro Imobile je dao devet golova Veroni na deset okršaja. Više golova timu sa Bentegodija dali su samo Gabrijel Omar Batistuta (11) i Đuzepe Savoldi (10).

Mauricio Sari je primoran da pruži poverenje u ulozi režisera Markosu Antoniju, jer je Danilo Kataldi suspendovan zbog kartona. Van stroja, zbog povrede je i Pedro. Luis Alberto će ponovo na klupu. Španac je bio protagonista protiv Fajenorda, ali mu nije pomogla mnogo izjava da kada Lacio pobedi, zasluga je svih a kada izgubi onda je kriv samo Luis Alberto.

Trener Verone Čofi ima nameru da potvrdi Lazovića u ulozi ofanzivnog pleja, iza leđa Anrija i pored Lazanje. U startnu postavu bi trebalo da se vrati i kapiten Faraoni koji je ponikao u redovima Lacija. 

LACIO 4-3-3: Provedel - Lacari, Patrik, Romanjoli, Marušić – Milinković Savić, Markos Antonio, Vesino - F. Anderson, Imobile, Zakanji.

VERONA 3-4-2-1: Montipo - Hijen, Ginter, Kopola - Faraoni, Ilić, Tameze, Doig - Lazović, Lazanja, Anri.

BOLONJA - FJORENTINA(15.00)

 Slavlje Marka Arnautovića (© Reuters) Slavlje Marka Arnautovića (© Reuters)

Tijago Mota gotovo da nije mogao da ima težeg protivnika za debitantski meč na klupi Bolonje budući da Fjorentina već osam godina ne zna za poraz od tima iz Emilije (deset pobeda i šest remija). Takođe, Bolonja je tim koji su Ljubičasti najviše puta pobedili u Seriji A (56) i protiv kojeg su u najviše navrata sačuvali mrežu (57).

Međutim, Fjorentina je ostvarila samo jednu pobedu u prvih pet kola i ono što zabrinjava trenera Vinčenca Italijana je činjenica da njegov tim nije uspeo da postigne gol na tri od poslednja četiri gostovanja. Luka Jović, prema najavama, dobiće još jednu šansu da se deblokira. Srpski reprezentativac je postigao samo jedan gol u dresu Ljubičastih, na premijernom meču protiv Kremonezea, a protiv Juvea u prošlom kolu nije pretvorio penal u pogodak.

Bolonja nije vezala tri remija na svom terenu od 2016, a na startu prvenstva je već odigrala nerešeno sa Veronom i Salernitanom. Od Italo-b razilskog stručnjaka se očekuje da razdrma tim Bolonje i uknjiži prvu pobedu u ovom šampionatu. Sve nade Bolonje u realizaciji te namere su oslonjene na Marka Arnautovića koji se nalazi u životnoj formi.

Arnautović je prvi igrač u istoriji Bolonje koji je postigao svih prvih pet golova u sezoni. Austrijski Srbin se nalazi na korak od rekorda Điđija Rive i Igora Protija koji su u dresu Kaljarija 1973, odnosno Barija 1995. postigli šest prvih golova za svoje timove.

I Bolonja i Fjorentina imaju nekoliko igrača koji će meč posmatrati sa tribina ili na televiziji. Bolonji nedostaju Sumaoro i Sansone, Fjorentini Milenković, Gonzales, Dankan i Kastrovili.

BOLONJA 3-5-2: Skorupski - Poš, Medel, Lukumi - Kasijus, Ebišer, Skouten, Sorijano, Likojanis (Kambijazo) - Barou, Arnautović.

FJORENTINA 4-3-3: Teračano - Dodo (Venuti), Kvarta, Igor, Biragi - Bonaventura, Amrabat, Barak - Kuame, Jović, Sotil.

SASUOLO - UDINEZE (15.00)

Udineze je noćna mora za Sasuolo. Na prethodnih devet mečeva u Ređo Emiliji u Seriji A, domaćin je uspeo samo jednom da pobedi tim iz Friulija uz tri poraza i pet remija. Sasuolo ne zna za pobedu nad Udinezeom već četiri godine, četiri poraza i četiri remija.

Tim iz Emilije je nanizao tri remija i samo jednom je u Seriji A ostvario četiri uzastopna nerešena rezultata pre četiri i po godine.

Udineze se nalazi u velikom zaletu, tri pobede zaredom, među kojima je najveći dragulj ona nad Romom. Ako bi im pošlo za rukom da osvoje tri boda na Mapei stadionu, ponovili bi četvrti put najbolji start u Seriji A posle šest kola sa 13 bodova.

Za kladioniičare je važan podatak da je Sasuolo jedini tim u Seriji A koji nije ni primio, ni postigao gol u ovom prvenstvu od 61. minuta do kraja meča.

Andrea Pinamonti je u svojoj dosadašnjoj karijeri najviše golova u Seriji A dao Romi i Udinezeu, po tri.

Sasuolo je prilično oslabljen jer je uz Juventus tim sa najviše povređenih igrača. Na listi fudbalera za susret sa Udinezeom nema Traorea, Romanje, Berardija, Muldura i Defrela. Svi su povređeni i svi će morati da odsustvuje par meseci s terena.

SASUOLO 4-3-3: Konsilji - Toljan, Erlić, Ferari, Rožerio - Fratezi, M.Lopez, Torstvet - Laurentie, Pinamonti, Kirjakopulos.

UDINEZE 3-5-2: Silvestri - Perez, Bekao, Ebos - Pereira, Lovrić, Valas, Makengo, Udodži - Deulofeu, Beto.

SERIJA A – 6. KOLO

Subota

Napoli - Specija 1:0 (0:0)

/Raspadori 89/

Inter – Torino 1:0 (0:0)

/Brozović 89/

Sampdorija - Milan 1:2 (0:1)

/Đuričić 57 - Mesijas 6, Žiru 67 pen/

Nedelja

12.30: (1,35) Atalanta (5,50) Kremoneze (9,50)

15.00: (3,10) Bolonja (3,35) Fjorentina (2,45)

15.00: (2,30) Leče (3,35) Monca (3,40)

15.00: (2,80) Sasuolo (3,40) Udineze (2,65)

18.00: (1,63) Lacio (4,10) Verona (5,90)

20.45: (1,42) Juventus (4,50) Salernitana (8,00)

Ponedeljak

20.45: (4,60) Empoli (3,70) Roma (1,85)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Dušan VlahovićFilip KostićDarko LazićIvan IlićTijago Mota

Obaveštavaj me

Juventus
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara