Sebastijan Henes sa ocem Diterom i stricem Ulijem (©Reuters, ©AFP, ©Shutterstock)
Sebastijan Henes sa ocem Diterom i stricem Ulijem (©Reuters, ©AFP, ©Shutterstock)

Ne pomažu ni rodbinske veze

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.09.20. | 11:51

Bajern je veliki favorit u duelu sa Hofenhajmom, čiji trener Sebastijan Henes je sin legende Bavaraca Ditera i Ulijev bratanac

Ma koliko da su fudbaleri Hofenhajma kvalitetni, profesionalni i kao članovi jedne od boljih ekipa u Bundesligi, pripremaju se za utakmicu za koju znaju ili osećaju da su je unapred izgubili. Makar to bilo i podsvesno. Tu nema dileme. Na Rajn-Nekar-Arenu dolazi moćni Bajern, zvanični osvajač „duple krune” u Nemačkoj i Lige šampiona (15.30).

Na putu ka „ušatom” peharu pregazio je Barselonu sa 8:2, a odbranu prvenstvene „salatare” započeo je pobedom protiv Šalkea rezultatom 8:0. Kad na sve to dodamo da je prethodno gostovanje TSG-u pre sedam meseci dobio sa 6:0, jasna vam je teza o strahu domaćih od poraza, te da njihov trener Sebastijan Henes, koji je donedavno vodio drugi tim Bajerna, u pomoć ne može da pozove rodbinske veze – otac Diter bio je golgeter, a stric Uli polušpic i kao višedecenijski predsednik živa legenda Bajerna – već samo „višu silu”, kao i Andreja Kramarića.

Izabrane vesti

Hrvatski internacionalac otvorio je sezonu sa pet golova na dva zvanična meča, u kupu sa Kemnicerom i u prvom kolu šampionata u Kelnu. Preciznije, svi Hofenhajmovi pogoci bili su njegovo delo. No, Bavarci bi i bez ovakve statistike znali da im najveća opasnost preti od momka iz Zagreba, a Henesov kolega Hansi Flik ima mehanizme da ga zaustavi.

O Bajernu ne bi trebalo trošiti reči. Svi igrači su zdravi, „crvena mašina” već je dostigla radnu temperaturu i verovatnoća da Hof ostane neporažen meri se promilima. S druge strane, mogao bi da savlada Manuela Nojera pošto ima još napadača za respekt, pre svih Izraelca Munasa Dabura, a nije za potcenjivanje ni srpski ofanzivac Mijat Gaćinović.

Imaće domaćin svoje šanse, pre svega jer se očekuje da Flik posle osvaja Superkupa Evrope protiv Sevilje proba da regeneriše pojedine prvotimce. Zbog činjenice da je Bajern imao vrlo zahtevan program u poslednje vreme, rotacija je više nego izvesna.

Drugo kolo Bundeslige završiće se dvobojem između Frajburga i Volfzburga (18.00). Domaćin je u ovu sezonu ušao bolje, sudeći po broju bodova koje je osvojio, jer je uspeo da pobedi Švabe u Štutgartu. S druge strane, znatno su zakomplikovali tok meča. Već su vodili 3:0, ali su se potom našli pod pritiskom, dva puta poklekli i samo srećom uzeli ceo plen.

Posle prvog kola Volfzburg je izborio vredan remi 0:0 protiv snažnog Leverkuzena. Ali umor bi mogao da ga "pokosi" danas, jer iako smo na početku sezone, Vukovi su u četvrtak odigrali meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Savladao je ukrajinsku Desnu sa 2:0.

Zanimljivo, navijači su videli najmanje četiri gola u tri od poslednja četiri međusobna odmeravanja ovih timova.

BUNDESLIGA - 2. KOLO

Petak

Herta - Majnc 1:3(0:2)

/Hintereger 77ag - Andre Silva 30, Dost 36, Rode 71/

Subota

Bilefeld – Keln 1:0 (0:0)

/Edmundson 79/

Augzburg – Dortmund 2:0 (1:0)

/Udokai 40, Kaliđuri 54/

Leverkuzen – RB Lajpcig 1:1 (1:1)

/Demirbaj 20 – Forsberg 14/

Menhenladbah – Union Berlin 1:1 (0:0)

/Turam 56 – Šloterbek 80/

Majnc – Štutgart 1:4 (1:1)

/Kuason 13 – Vamangituka 45, Didavi 61, Klimovic 80, Kalajdžić 86/

Šalke - Verder Bremen 1:3 (0:2)

/Ut 90+3 - Filkurg 22, 37, 59p/

Nedelja

15.30: (10,0) Hofenhajm (6,00) Bajern (1,27)

18.00: (2,95) Frajburg (3,30) Volfzburg (2,45)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

VolfzburgFrajburgHofenhajmBajern MinhenBundesligaSebastijan Henes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara