Ne otpisujte Mančester: Ako bude 0:1 u prvom poluvremenu, napravićemo haos u Parizu

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.03.19. | 12:24

Ole Gunar Solskjer vidi još jedno spektakularno izdanje slavnog kluba u Evropi

Možda im šanse nisu velike, ali u genetskom kodu Mančester junajteda je da igra do poslednje sekunde. Kao, na primer čuvenog proleća 1999. kad je u Torinu nadoknadio dva gola zaostatka i pet minuta pre kraja savladao Juventus u polufinalu (3:2), da bi u završnoj borbi, kad su svi videli Olivera Kana kako diže pehar, u nadoknadi preko Tedija Šeringema i Ole Gunara Solskjera „okrenuo“ i Bajerna i popeo se na krov Evrope.

Takav jedan poduhvat prizivaju navijači Crvenih đavola u osvit puta u Pariz, gde će u sredu morati da napadne jedan od najskupljih timova sveta i učini skoro nemoguće, da posle 0:2 na tlu Engleske nađe način da se plasira u četvrtfinale Lige šampiona.
Nećemo se predati bez borbe. Idemo u Pariz s namerom da uživamo u fudbalu. Znamo da nas čeka teško gostovanje kao što smo svesni snage koju je PSŽ demonstrirao na Old Trafordu. Veliki je izazov za naše igrače da se na Parku prinčeva pokažu u najboljem izdanju. I dalje mislim da smo u igri, da imamo šanse. Nemojte nas otpisivati“, poručuje Ole Gunar Solskjer.

Izabrane vesti

Razlog za optimizam daje mu činjenica da je pod njegovom palicom Mančester progledao, već se probio do mesta koje vodi u Ligu šampiona naredne sezone, oživeli su skoro svi igrači koji su se kod Žozea Murinja mučili, a posebno impresivno deluje podatak da poslednje četiri utakmice – neposredno posle prvog duela sa PSŽ-om – dao osam golova.
Odlično igramo u gostima, međutim, brinu nas povrede i suspenzije određenih igrača, zbog čega nam startna pozicija daleko od fantastične. Moramo, uprkos svemu, da napadnemo, što znači da igramo na veliki broj golova. Zadovoljniji bih bio da dobijemo 4:2, nego, na primer, da bude 2:0. Za početak moramo da mislimo kako da damo makar jedan gol u prvom poluvremenu i ako bismo na puzi vodili 1:0 onda svašta može da se desi u drugih 45 minuta. Znam da smo sposobni za tako nešto, da možemo da napravimo haos u poslednjih 15-20 minuta revanša“.

Junajted će igrati bez suspendovanog Pola Pogbe, kao i povređenih Nemanje Matića i Andera Erere, posao dodatno otežava činjenica da je pariski Sveci nemilosrdni kod kuće, ali...
U odsustvu povređenih i kažnjenih moraće neko drugi da dobije, verujem i iskoristi šansu, da pokaže šta zna. Ako pogledate naš učinak, dobili smo poslednjih osam utakmica na strani. Nekako imamo više samopouzdanja kad igramo u gostima“, podseća Ole Gunar Solskjer.

FOTO: Reuters


tagovi

Mančester JunajtedOle Gunar SolskjerLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara