https://www.acmilan.com/
https://www.acmilan.com/

Nastavlja se Mesijasova bajka: Brazilac ostaje u Milanu po sniženoj ceni

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.07.22. | 17:55

Jedan od džokera Stefana Piolija još dve godine na San Siru

Nakon što su produžili ugovore sa Milanom, sportski direktori Rosonera Paolo Maldini i Frederik Masara bacili su se na izvršenje primarnog zadatka – jačanje igračkog kadra za narednu sezonu. Doduše, osim Divoka Origija čiji je dolazak dogovoren još pre nekoliko meseci, još nema novih lica na San Siru, ali se direktorski tandem makar trudi da zadrži na okupu šampionski tim iz prošle sezone, na šta ukazuje poslednja informacija iz redova prvaka Italije – Žunior Mesijas je zvanično naš!

Milan je putem zvaničnih klupskih kanala potvrdio da je otkupio brazilsko krilo od Krotonea, i to po sniženoj ceni. Baš kao i u slučaju Alesandra Florencija, uspeli su Maldini i Masara da izbuksuju popust od sada već trećeligaša i umesto 5.500.000 evra, dogovorenih još prošlog leta pri sklapanju pozajmice, Rosoneri će za 31-godišnjeg džokera Stefana Piolija platiti 4.500.000 evra.

Izabrane vesti

Pošto je Milan zatezao oko obeštećenja i nikako nije bio spreman da plati punu cenu, u trku za Mesijasov potpis uključila se Monca na inicijativu trenera novog prvoligaša Đovanija Strope koji je sa Brazilcem sarađivao u Krotoneu. Ipak, predsednik Monce Adrijano Galijani džentlmenski je postupio i odlučio da ne kvari posao svom nekadašnjem klubu, već da Mesijasa kontaktira samo u slučaju da Brazilac ne ostane na San Siru.

No, to se nije dogodilo, želja za nastavkom saradnje bila je obostrana i Mesijas je potpisao dvogodišnji ugovor sa Milanom, što je samo nastavak njegove bajkovite životne priče o kojoj ste mogli da čitate na stranicama Mozzart Sporta.

"Biti u Milanu je najbolja stvar u životu. Dostići ovu tačku je za mene izvor ponosa i zadovoljstva. Deo sam vrlo snažnog tima, u bitnom klubu. Došlo mi je da plačem jer sam u mislima ponovo proživljavao sve što sam prošao i što sada doživljavam. Osećam se sjajno ovde, kao da sam kod kuće. Mogu i moram da uradim još mnogo toga", rekao je Mesijas koji je prošle sezone postigao šest i namestio tri gola u svim takmičenjima, s tim da je neretko, posebno u finišu sezone, ulazio sa klupe i gurao tim ka pobedi kada Aleksisu Salemakersu ne bi išlo.

Istu ulogu – rezerviste – imaće i naredne sezone, jer Milan planira da dovede kvalitetno pojačanje na desnom krilu, a Maldini i Masara uveliko rade na dovođenju Šarla De Ketelarea i Hakima Zijeha.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Žunior MesijasMilanTransferi uživo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara