Najveći problem Mančester junajteda: Ne sprinta, ne vraća se, daje loš primer, maše rukama, želi da ide

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.04.19. | 10:07

„Ne verujem mu nijednu jedinu reč“, oštar je Roj Kin povodom izdanja Pola Pogbe

Pored njegovog imena deset klupskih i najvažniji reprezentativni trofej. A opet toliko kontroverzi da niko ne može da tvrdi da li je Pol Pogba dobar fudbaler zato što je skupljao pehare kad je oko sebe imao bolji tim od sadašnjeg ili ga ogromni kadrovski problemi i loša selekcija ekipe čine lošim.

Tek, ove sezone – i ne samo ove – nije to to. Od najskupljeg pojedinca u istoriji Mančester junajteda očekivalo se da igra kvalitetno u kontinuitetu, da bude barjaktar engleskog velikana, međutim, malo toga je za tri sezone na Old Trafordu pokazao francuski vezista. Obnovljena romansa iz dečačkih dana nije uspela i zato je sve izvesniji rastanak Pogbe i Crvenih đavola ovog leta, iako on sam na tu temu ne govori, već je posle poraza od Evertona pričao kako bi u svlačionici trebalo da se promeni mentalitet, što je žesotko iznerviralo nekadašnjeg prvotimca Mančestera, iz zlatnog doba kluba, Roja Kina.
Ne verujem mu nijednu jedinu reč. Pogbine izjave nemaju težinu. Čak ni on ne veruje u to što priča“, oštar je Kin. „Hajde da pričamo o tome kakav je Pol saigrač. Ako hoćete da budete dobar saigrač, morate da se vraćate na svoju polovinu, da trčite, da se branite. Atmosfera u svlačionici postala je napeta posle gostovanja Evertonu, čuo sam da su igrači gađali jedni druge gelom za kosu. Toliko je bila velika tenzija“.

Izabrane vesti

Deluje da ništa bolja nije ni posle poraza od Sitija (0:2), na meču u kome je sastav Ole Gunara Solskjera stvorio jednu jedinu priliku za 90 minuta. Naravno, nije to samo Pogbina krivica, ali on je najskuplji. A nije više ni tako mlad. U martu je napunio 26 godina.
Pogba je talentovan momak, ali tu sintagmu već dugo upotrebljavamo. Na velikom broju utakmica nismo ga videli kako sprinta, kako se vraća nazad. Pogledajte njegov govor tela. Samo maše rukama, negoduje. Veliki je problem za Mančester“.

Marketinški, možda se nekadašnji član Juventusa isplatio Junajtedu. Igrački nije.
Grem Sunes je ranije govorio kako su Mančesteru potrebni iskusni igrači. Evo, Pogba je iskusan, igrao je važna takmičenja, osvajao trofeje, ali na osnovu onoga što vidim on ne daje dobar primer drugima. Ne znam kako se ponaša na treninzima ili timskim putovanjima, ali oči me ne lažu, znam šta vidim, a poneta je da u njegovim igrama ne vidim ponos“, dodao je Roj Kin.

Zbog svega toga izvesnim se čini rastanak. Posebno što je Real otvoreno nagovestio da želi Pogbu u Madridu.
Ni on ne želi da bude više u Mančesteru. Znamo ko mu je menadžer (Mino Rajola, op. aut.), znamo kakav uticaj ima na njega, znamo da je Pogbina glava puna priče o drugim klubovima. Zato i igra tako. Kao da ne želi da bude deo Junajteda“, oštar je u poruci Geri Nevil, još jedan bivši as kluba sa Old traforsa.

FOTO: Reuters


tagovi

Pol PogbaRoj KinGeri Nevil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara